Mircia Gutău, David Popovici și Robert Glință | Conflict politic la Râmnicu Vâlcea cu imaginea campionilor la natație

La orice eveniment important, fie că este cultural, tradițional sau social, oamenii politici apar de după colț și se strecoară pe scenă lângă personalitățile evenimentului pentru a poza alături de aceștia. Este deja un tabiet clasic al politicienilor de a profita de rezultatele românilor din diverse domenii prin asocierea cu ei, postând fotografii alături de aceștia, scriind postări lacrimogene patriotice pe rețelele de socializare sau menționându-i în discursurile politice.

Unul dintre cei mai importanți oameni executivi din România care a avut acest comportament ar fi liderul liberalilor, Nicolae Ciucă. Acesta s-a pozat cu David Popovici, unul dintre talentații români campion mondial la înot.

Premierul României, Nicolae Ciucă și David Popovici.

Mircia Gutău a intrat în hora ”David Popovici și Robert Glință”

Ca în orice opoziție, fiecare organizație politică încearcă diferite tactici pentru a face diferența și a dezavantaja celelalte formațiuni politice. La Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău are deja o majoritate prin care își asigură aproape orice proiect aprobat din Consiliul Local, partidele afiliate fiind PSD/PER și USR. Totuși, la ședința de astăzi a existat un proiect care avea nevoie de 16 voturi pentru a fi aprobat, majoritatea simplă fiind formată din 12 voturi. Prin urmare, proiectul ar fi fost aprobat doar dacă liberalii ar fi votat în favoarea acestuia.

Cu toate acestea, Virgil Pîrvulescu și restul consilierilor liberali din Consiliul Local nu au fost de acord cu aprobarea unui proiect care ar fi avut ca decizie achiziționarea unor terenuri cu scopul de a construi bazine de înot.

După ședința de astăzi, primarul Mircia Gutău a realizat un comunicat prin care s-a declarat nemulțumit de votul liberalilor, adică același lucru pe care l-ar face orice politician în opoziție. Totuși, nu s-a oprit aici și a menționat numele sportivilor David Popovici și Robert Glință într-o confruntare politică dintre acesta și liberali.

Proiectul de realizare a unui bazin şcolar de înot a picat astăzi la vot din cauza consilierilor liberali! Aceştia s-au opus achiziţionării a două terenuri la Râureni, care ar fi completat suprafaţa necesară construirii unui bazin didactic de înot, prin intermediul şi cu finanţare de la Compania Naţională de Investiţii.

Votul consilierilor liberali împotriva construirii unui bazin didactic de înot la Râmnicu Vâlcea la doar câteva zile după victoriile extraordinare obţinute de înotătorii David Popovici şi Robert Glinţă la Campionatul Mondial de Nataţie de la Budapesta spune totul despre îngustimea gândirii acestora şi despre cât de mult rău fac în continuare comunităţii locale.

Primarul Municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău

Liberalii spun că în oraș este deja un bazin olimpic nefinalizat și că o investiție pentru un nou bazin de înot nu ar fi rentabilă. Virgil Pîrvulescu și ceilalți consilieri mai menționează că ar susține finalizarea bazinului existent în construcție, care ar fi finalizat în proporție de 90%.

De asemenea, viceprimarul Pîrvulescu transmite într-un comunicat de presă: ”Ce ne propune acum primarul nostru: să achiziționez niște terenuri pe care se construiască un bazin didactic de înot, care nu are nicio legătură cu un bazin olimpic. Mai mult decât atât, suprafața terenurilor este insuficientă în condițiile în care ar trebui să asigurăm locuri de parcare precum și alte activități anexe care să completeze activitatea de înot. Noi nu vrem să  vindem iluzii cetățenilor prin faptul că vom construi vom face și vom drege, în condițiile în care doar cheltuim bani de la bugetul local și național de dragul de a direcționa niște contracte unor firme de construcții care nu mai au cash-flow să își finalizeze proiectele imobiliare deja începute.

Râmnicu Vâlcea are deja un bazin olimpic finalizat în proporție de 90%! Performanța se face în astfel de bazine, nu în cele didactice, similare cu multe alte piscine din oraș. Prin rezilierea contractului cu firma care a câștigat licitația pentru execuția acestui bazin olimpic, actualul primar a cheltuit din bugetul local 7 milioane de Euro, motivând că nu există o soluție tehnică viabilă pentru a finaliza proiectul. Probabil, pe banii cetățenilor de la bugetul local, soluții nu se găsesc, dar pe bani privați, vedem cu alte construcții înfloresc pe marginea lacului din Ostroveni, construcții care au găsit „soluții tehnice” pentru a primi aprobările necesare pentru începerea lucrărilor. Mai mult decât atât, pentru faptul că nu a fost în stare să termine acest bazin olimpic, pe locul lui vrea să construiască o sală de sport care ar costa primăria în final aproximativ 9 milioane €, prin adăugarea sumei de 2 milioane € la cele 7€ deja cheltuite.

PNL Râmnicu Vâlcea

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *