Sparta ia startul mâine în Cupa României, de la ora 18.00, pe Stadionul Brothers Sport Hub!

Câștigătoarea fazei județene a Cupei României, Sparta Râmnicu Vâlcea debutează sâmbătă, 9 iulie, de la ora 18.00, pe Brothers Sport Hub, cu Oltul Curtișoara, în primul tur al fazei regionale a competiției.

În primul joc oficial al sezonului, Sparta Rm. Vâlcea va întâlni pe 9 iulie chiar echipa eliminată recent de Cozia Călimănești în barajul de promovare, Oltul Curtișoara. Învinsă cu 1-3 la Curtișoara, Cozia a întors rezultatul acasă, unde s-a impus cu 2-0 și apoi a câștigat la penaltiuri.

Din acest an FRF a modificat formatul cupei, care debutează cu o fază regională, în care reprezentantele județelor țării (42) vor fi împărțite în 7 zone, rezultând 7 câștigătoare regionale care merg în turul 1.

Vâlcea face parte dintr-o grupă alături de Oltul Curtișoara (Olt) și Roberto Ziduri (Dâmbovița) și va disputa două jocuri, unul acasă și unul în deplasare. În primul joc din grupă, Oltul Curtișoara a pierdut acasă, 4-5 cu Roberto Ziduri. După fiecare joc, indiferent de rezultat se execută și lovituri de departajare, care reprezintă la final, în caz de egalitate de puncte, primul criteriu de departajare.

Dacă se va clasa prima după jocurile cu Curtișoara (acasă, 9 iulie) și Ziduri (deplasare, 13 iulie), echipa lui Mihai Lungan va juca finala fazei regionale, pe 16 iulie, contra câștigătoarei din cealaltă grupă. Echipa învingătoare va primi trofeul regional al cupei și va merge în faza următoare în turul 2, în care intră în competiție și echipele de Liga a III-a.

Față de lotul care a terminat sezonul trecut, nu mai sunt în lot M. Pătrascu și portarul Gogete, care au plecat de la echipă. Deocamdată, nu sunt jucători nou veniți în lot.

Emil Zaharioiu: ”Vrem să aducem la Brothers Sport Hub o echipă de Liga a III-a!”

După o vacanță scurtă, Sparta s-a reunit zilele trecute, echipa efectând câte două antrenamente pe săptămână. Directorul sportiv al clubului, Emil Zaharioiu spune că Sparta își propune în cupă să câștige faza regională, pentru a aduce pe Brothers Sport Hub o echipă de Liga a III-a. ”Vrem să câștigăm, dacă tot am intrat în competiție, ne dorim să jucăm finala fazei regionale și să aducem o echipă de Liga a III-a la Brothers Sport Hub. Jocurile de cupă sunt bune, vedem și la ce nivel suntem. Nu ne-am fixat un obiectiv în campionat, nu știm încă concurența la Liga a 4-a, așteptăm să trecem de cupă și apoi vedem și ce transferuri vom mai face. Cred că luna aceasta se va definitiva și Liga a III-a, aflăm dacă SCM, Horezu sau Costești sunt la județ și ce obiective au. Față de sezonul trecut, vrem sa fim mai organizați, fiecare să răspundă de ceva” a spus Emil Zaharioiu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *