Duminică, 3 iulie, comuna Nicolae Bălcescu a fost la ceas de sărbătoare

La Baza Sportivă de la Valea Bălcească din localitatea Nicolae Bălcescu a fost sărbătorită duminică, 3 iulie, ziua comunei. Primarul Landor Moşteanu a declarat că această zi nu a fost aleasă întâmplător, întrucât numele localităţii, care provine de la marele luptător pentru idealurile politice ale României, dar şi ziua comunei sunt legate de aniversarea din ziua de 29 iunie, când s-au împlinit 203 ani de la naşterea istoricului Nicolae Bălcescu. 

Manifestarea a fost organizată cu un regal folcloric, pe scenă urcând nume îndrăgite  ale folclorului oltenesc asigurând ambianţa necesară, printr-un program artistic, care i-a delectat pe toţi cei prezenţi cu hore, sârbe, cântece de voie bună, aşa cum stă bine la ceas de sărbătoare.

În cadrul manifestărilor, primarul Landor Moşteanu a ţinut un discurs în care a evidenţiat importanţa acestei zile:

„Sunt bucuros pentru că aţi venit într-un număr foarte mare la sărbătoarea comunei noastre, una dintre cele mai importante aşezări ale judeţului prin prisma frumuseţii locului, a oamenilor harnici şi valoroşi, dar care s-a făcut cunoscută şi datorită numelui marelui luptător pentru idealurile politice ale României. S-au împlinit cu acest prilej, în ziua de 29 iunie, 203 ani de la naşterea istoricului Nicolae Bălcescu. Le mulţumesc tuturor oaspeţilor de seamă care au acceptat invitaţia mea de a fi prezenţi astăzi aici, alături de noi. Le mulţumesc tuturor celor care ne sprijină în realizarea proiectelor importante pe care primăria le are”, spune primarul Landor Moşteanu.

De la eveniment nu au lipsit tarabele pline cu fel şi fel de jucării şi dulciuri pentru copii, dar nici grătarele cu mici asezonate din plin cu bere brumată, care i-a atras în număr mare pe cetăţenii comunei, şi nu numai.

203 ani de la naşterea istoricului Nicolae Bălcescu

În cadrul acestui eveniment, miercuri, 29 iunie, la Căminul Cultural Rotărăşti a avut loc un simpozion sub genericul „Reper identitar: 203 ani de la naşterea istoricului Nicolae Bălcescu” pe diferite teme, legate de istoria localităţii şi de marele revoluţionar Nicolae Bălcescu, personalitate marcantă a neamului românesc, unde şi-au dat întâlnire istorici, geografi, cadre didactice, cercetători şi muzeografi. 

Festivitatea prilejuită cu ocazia acestui eveniment a debutat la statuia lui Nicolae Bălcescu din centrul localităţii, unde s-au depus jerbe de flori, după care a avut loc premierea participanţilor la „Concursul de poezie patriotică Nicolae Bălcescu” – ediţia a XIV-a.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *