Primarul oraşului Băile Olăneşti, Sorin Vasilache, are un portofoliu însemnat de proiecte care aşteaptă finanţare

Proiecte importante pentru comunitatea din Băile Olăneşti au fost depuse pentru a obține finanțare europeană. La acestea se adaugă alte cereri de finanţare pentru accesarea fondurilor guvernamentale. Primarul oraşului Băile Olăneşti, Sorin Vasilache, speră ca toate investiţiile să primească și finanțarea de care este nevoie.

Pentru accesarea fondurilor europene s-a depus prin PNRR proiectul pentru creşterea eficienţei energetice a celor nouă blocuri, un proiect de aproximativ 11 milioane de euro, iar prin componenta 10 a PNRR se vor atrage fonduri pentru lucrările de anvelopare şi reabilitare a sediului primăriei şi a Liceului Tehnologic „Justinian Marina. Tot prin PNRR se va depune şi proiectul pentru digitalizarea administraţiei publice , în valoare de 400 e mii de euro: „Un alt proiect la care lucrăm pentru accesarea fondurilor europene privind creşterea eficienţei energetice, tot prin componenta 10 a PNRR este pentru clădirea Şcolii Generale „Dumitru Bădescu”, unde este şcoală, grădiniţă cu program normal şi o sală de sport din Olăneşti – sat şi pentru căminul cultural din zona respectivă. Prin PNRR au fost alocate sume de bani pentru fiecare localitate, iar administraţiile locale trebuie să fie eficiente și să depună proiectele în termen, pentru că în etapa a doua şansele sunt mult mai mici”, a precizat primarul oraşului Băile Olăneşti, Sorin Vasilache.

Prin programul Anghel Saligny, administraţia oraşului Băile Olăneşti a depus cererea de finanţare pentru modernizarea a trei străzi: strada Glodeanu, reprezentând ruta care asigură legătura oraşului cu localitatea Muereasca pe o lungime de 2 kilometri cu betonare, amenajarea rigolelor şi a podeţelor. În proiect intră şi modernizarea străzii Comanca, reabilitarea unui pod peste râul Olăneşti şi amenajarea porţiunii de drum de la Izvorul 24 până la cabana Ocolului Silvic. 

Pentru extinderea sistemului de apă şi canalizare reamintim că oraşul Băile Olăneşti face parte din ADI Apa Vâlcea pentru obţinerea finanţării. 

„Pentru comunitatea din Cheia, după doi ani de clarificări depuse, proiectul pe care îl avem pentru extinderea rețelei de apă şi canalizare s-a finalizat, s-a ajuns la o formă care a fost adoptată prin Hotărârea de Consiliul Local privind aprobarea studiului de fezabilitate. Practic s-a dat valoarea finală a proiectului. Important este că se finanţează acest proiect. În acest sens am vorbit şi cu directorul de la Apavil, se va semna proiectul şi urmează procedura de achiziţii şi sperăm că nu va mai dura foarte mult, iar anul acesta vor începe lucrările”, a precizat primarul oraşului Băile Olăneşti, Sorin Vasilache.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *