Pași importanți pentru realizarea unei Centrale de cogenerare pe gaz natural, la CET Govora

În ședința de astăzi a CJ Vâlcea, a fost aprobat Master-Planul privind reabilitarea sistemului de încălzire centralizată din Municipiul Râmnicu Vâlcea – strategia locală de alimentare cu energie termică.

De asemenea, a fost aprobat și studiul de fezabilitate pentru modernizarea, retehnologizarea și extinderea sistemului de alimentare centralizată cu energie termică, investiție complementară proiectului actual și necesară pentru îndeplinirea condițiilor impuse de directivele europene din sectorul de mediu.

Noul obiectiv de investiții vizează realizarea unei soluții alternative, cu ajutorul căreia să poată fi furnizată apă caldă pe perioada verii, printr-un sistem de CAF-uri (cazan apă fierbinte).

Vorbim despre un proiect multianual, care poate ajunge la o valoare de cca. 568 de milioane lei, proiect ce se va implementa pe parcursul a trei ani, pentru care o soluție de finanțare ar fi Programul de Termoficare aprobat de Guvern.

După cum bine știți, CJ Vâlcea are în plină execuție, în parteneriat cu Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, un proiect de reabilitare a rețelei primare și secundare de distribuție a agentului termic către râmniceni, pentru care a obținut o finanțare europeană, în valoare de peste 17 milioane euro.

Compartimentul Comunicare, Relații Publice.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *