SCM Rm. Vâlcea s-a reunit cu șase noutăți în lot

SCM Rm. Vâlcea s-a reunit ieri seară, la Sala Sporturilor Traian, cu șase noutăți în lot.  

În echipa pregătită de antrenorul Bent Dahl au apărut șase jucătoare noi, suedezele Daniela de Jong și Elin Hansson, japoneza Asuka Fujita, sârboaica Jovana Kovacevic, Raluca Băcăoanu și Amalia Coman. Conducerea clubului mai negociază însă și aducerea unui inter dreapta, post deficitar la echipă. Au părăsit echipa: Roberta Stamin, Olga Gorshenina (Neckarsulmer), Elena Dache (Măgura Cisnădie), Zeljka Nikolic (Gloria Bistrița), Daniela Marin (HC Zalău), Kristina Liscevic și Mireya Gonzalez. Pentru semnăturile lui Liscevic și Gonzalez se luptă în aceste zile Gloria Buzău și Gloria Bistrița.

Internaționala Cristina Florica este în recuperare după o operație de ligamente, revenirea ei fiind prognozată în luna septembrie, iar Bobana Klikovac acuză și ea probleme la menisc și va merge la un consult amănunțit. Băcăoanu și Roch vor ajunge la echipă zilele următoare, la fel ca și Lupei și Rus, care au participat recent cu naționala Campionatul Mondial Under 20.

”A fost un start tipic, fetele au primit informații de la conducerea clubului și de la staff-ul tehnic. Am început direct prin a testa fizic fetele. Jucătoarele arată bine și sunt motivate pentru sezonul viitor. Noile jucătoare s-au integrat direct în grup” a spus Bent Dahl.

Norvegianul și-a încheiat mandatul ca antrenor secund la naționala de senioare și continuă doar ca principal la Vâlcea.  ”Am multe amintiri frumoase de la națională. Le doresc tuturor tot binele pentru viitor și tot ce este mai bun la Europeanul din acest an” a mai spus nordicul.

Echipa vâlceană va merge în cantonament la Cheile Grădiștei în perioada 14-22 iulie. SCM și-a fixat amicale cu SCM Craiova (27 iulie), CSM Tg. Jiu (1 august), CSM Slatina (17 august). În perioada 4-6 august, Vâlcea va merge la un turneu la Craiova. În perioada 11-12 august, SCM organizează un turneu la Rm. Vâlcea, unde le-a mai invitat pe  Dacia Mioveni, CSM Slatina și CSM Galați. Trupa lui Bent Dahl va disputa cele mai puternice teste ale verii la turneul de la Bistrița, în perioada 19-21 august, alături de Gloria, Metz (Franța) și Ferencvaros (Ungaria).

SCM Rm. Vâlcea este calificată în EHF European League, Federația Europeană urmând să anunțe zilele viitoare dacă roș-albastrele vor juca direct în grupe sau în turul 3 preliminar.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *