Sparta, start nefast în cupă!

Sparta Râmnicu Vâlcea a pierdut sâmbătă, pe Brothers Sport Hub, 0-1 cu Oltul Curtișoara,  în primul joc din grupa contând pentru faza regională a Cupei României.

În primul joc oficial al sezonului, câștigătoarea fazei județene a cupei, Sparta a pierdut pe teren propriu cu Oltul Curtișoara (Olt), scor 0-1, rezultat care i-a redus mult șansele de calificare în finala fazei regionale. Curtișoara pierduse primul meci, acasă, cu Roberto Ziduri (Dâmbovița), scor 4-5.

Vâlcenii puteau deschide scorul în minutul 44, când au beneficiat de un penalty, dar Claudiu Popa a tras slab și portarul advers a blocat. Oaspeții au marcat unicul gol în minutul 53, prin Nichita. Din minutul 75, Sparta a rămas în inferioritate, Streinu fiind eliminat pentru fault în postură de ultim apărător. Astfel, după 90 de minute, Curtișoara s-a impus cu 1-0.

FRF a venit cu o inovație stupidă în cupă, primul criteriu de departajare în caz de egalitate de puncte fiind loviturile de departajare, astfel că după fiecare meci, indiferent de rezultat se bat și penaltyuri! Trupa lui Mihai Lungan a pierdut și la penalty-uri, unde doar Răcăreanu a ratat.

Miercuri, 13 iulie, Sparta joacă ultimul meci din grupă, în deplasare, cu Roberto Ziduri, care este acum mare favorită la locul 1. Ziduri câștigă seria dacă nu pierde în 90 de minute sau dacă se impune la penaltyuri. Sparta mai are totuși o șansă mică: trebuie să câștige în cele 90 de minute, apoi să învingă și la penaltyuri, caz în care cele trei echipe vor fi la egalitate de puncte și câștigătoarea se va decide prin tragere la sorți!

Din acest an FRF a modificat formatul cupei, care debutează cu o fază regională, în care fiecare echipă joacă două meciuri în grupe, iar câștigătoarea grupei va juca finala fazei regionale, pe 16 iulie.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *