Sute de localnici au sărbătorit duminică, 10 iulie, „Ziua Comunei Stoeneşti”

Duminică, locuitorii comunei Stoeneşti s-au strâns laolaltă, în curtea căminului cultural din centrul localităţii pentru a participa la cea de-a VI-a ediţie a Zilei Comunei, organizată sub genericul „Pe fir de borangic”.

Organizatorii, Primăria şi Consiliul Local Stoeneşti, în frunte cu primarul Gheorghe Dumbravă, au oferit locuitorilor un program artistic deosebit, în cadrul căruia şi-au dat concursul interpreţi consacraţi de muzică populară.  

Au răspuns invitaţiei colegii primari de la Păuşeşti Otăsău şi Frânceşti, dar şi autorităţile locale şi judeţene, printre care s-a numărat preşedintele Consiliul Judeţean, Constantin Rădulescu, subprefectul judeţului, parlamentarii Ştefan Ovidiu Popa şi Daniela Oteşanu care l-au felicitat pe primarul Gheorghe Dumbravă pentru organizarea ireproşabilă a evenimentului, precum şi pentru modul eficient în care conduce localitatea, şi asta fiindcă administraţia locală condusă de primarul Gheorghe Dumbravă a reuşit să schimbe radical faţa localităţii Stoeneşti, prin numeroasele proiecte accesate de-a lungul celor 10 ani de când a preluat frâiele comunităţii. De asemenea, pe scenă a fost prezentă şi Cristina Niculescu, fondatoarea brandului „Borangic Niculescu” în atelierul din Stoeneşti 

Este cunoscut faptul că, la Stoeneşti, evenimentele organizate sunt încărcate de emoţie şi întotdeauna sunt o reuşită, lucrul acesta văzându-se în special pe feţele zâmbitoare ale oamenilor, iar ropotele de aplauze cu care se încheie, de fiecare dată, mesajul primarului dovedesc încă o dată că eforturile autorităţilor locale nu sunt în zadar.

Pe scena amenajată în curtea căminului cultural, primarul comunei Stoeneşti, Gheorghe Dumbravă, le-a vorbit oamenilor despre bucuria pe care o resimte de fiecare dată când se află în mijlocul lor:

„Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au răspuns invitaţiei de a fi alături de noi la acest eveniment important pentru comuna noastră. Eu, în calitate de primar, împreună cu locuitorii acestei comune formăm o familie şi îi asigur că voi face tot posibilul să duc la îndeplinire proiectele pentru această comună. În acest sens, am încredere ca vom fi sprijiniţi în continuare de toţi factorii de decizie, fiindcă ne-am propus să fim una dintre localităţile dezvoltate ale judeţului. Vă urez la mulţi ani”, a declarat primarul comunei Stoeneşti, Gheorghe Dumbravă.

Nu este prima dată când primarul localităţii îşi deschide sufletul în faţa celor pe care îi conduce cu atâta interes şi devotament, mărturisind că împreună formează o familie. Pentru cei care sunt din Stoeneşti nu este ceva nou, dar pentru cei care nu au avut posibilitatea să vină vreodată la această sărbătoare, au avut ocazia să vadă un primar care conduce comunitatea cu sufletul.

Spectacol a ţinut până la căderea nopţii, cu o audienţă impresionantă, iar grătarele au sfârâit continuu, oferindu-le invitaţilor adevărate delicii culinare.

Sub genericul „Pe fir de borangic”, Ziua comunei Stoeneşti a fost organizată pentru prima dată în anul 2015, fondatorul acestui ritual tradiţional fiind chiar primarul comunei, Gheorghe Dumbravă. „Pe fir de borangic” simbolizează arta firului de mătase produs şi astăzi, la Stoeneşti.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *