Alexia Chiriță a cucerit argintul național la Under 16, în proba de hexatlon!

În acest week-end, la București s-a desfășurat Campionatul Național de atletism pentru U16, unde sportivii de la CS Chimia au impresionat.

Alexia Chiriță, antrenată de Alina Borța, a cucerit medalia de argint la Hexatlon, proba Atletica combinată, ce prevede parcurgerea a 6 probe în 2 zile: 80 m garduri, săritură în înălțime, 200 m, săritură în lungime, aruncarea greutății și 800 m. Sportiva legitimată la CS Chimia Rm. Vâlcea a înregistrat performanțe bune în toate cele 6 probe, fiind învinsă cu doar 25 de puncte de o sportivă din Capitală, în urma unei curse grele de 800 m. Alexia încheie astfel anul competițional 2022 cu două titluri de vicecampioană națională (în sală la Pentatlon și acum la Hexatlon) și cu o medalie de bronz câștigată în iarnă, la săritura în înălțime. O altpă reușită din acest an a atletei vâlcene este admiterea la clasa cu profil vocațional sportiv din cadrul CN Mircea cel Bătrân, fapt care îi va permite desfășurarea unui program de antrenament zilnic. Așadar așteptăm rezultate și mai bune în anul următor, când Alexia va trece la o categorie superioară de vârstă cea U18.

Recorduri personale pentru Dora Marciuc și Lorena Gherman

La competiția din acest week-end au mai participat din partea CS Chimia Rm Vâlcea sportivele Dora Marciuc și Lorena Gherman, ambele atlete antrenate de Cristina Marciuc și aflate în primul an de categorie, cu perspective de medalii pentru anul următor. Dora Marciuc a reușit să își îmbunătățească recordul personal la săritura în înălțime cu 6 cm, ocupând poziția a 5-a, cu aceeași performanță cu care 2 sportive au luat medalia de bronz (1.45 m), însă acestea din urmă au reușit trecerea ștachetei din prima încercare, în timp ce Dora a avut nevoie de 2 încercări. Lorena Gherman de asemenea și-a îmbunătățit performanța în proba de aruncare a greutății cu jumătate de metru (8.94 m).
Se încheie astfel anul competițional la nivel național pentru atleții de la CS Chimia Rm. Valcea. Vor mai concura la nivel internațional Dana Govoreanu la Campionatul Mondial U20 care se va desfășura în Columbia în luna august și Ștefania Balint la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), care se va desfășura în Slovacia în ultima săptămână din luna iulie.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *