Ansamblul celor trei generaţii de la Scundu va urca din nou pe scenă

Primarul localităţii Scundu, Mihai Blejan, caută soluţii pentru a oferi posibilitatea tinerilor din localitate de a-şi ocupa timpul liber cu activităţi culturale. Spune că acestea pot fi cheia pentru îndrumarea acestora pe calea potrivită. În acest sens, împreună cu prietenul lui din copilărie, Mihai Stămescu, cel care este astăzi dascăl la biserica din sat au în plan să readucă la lumină ansamblul de dansuri populare, care odinioară era foarte cunoscut în regiunea Olteniei. Ansamblul de dansuri „Scundu” face parte din zestrea culturală a comunei:

„Împreună cu directoarea şcolii avem proiecte şi pe partea de cultură. În acest sens vrem să reînfiinţăm ansamblul de altădată de dansuri populare al comunei Scundu, un ansamblu destul de renumit, legendar în regiunea noastră, care are o istorie încununată de diplome datorită premiilor obţinute. Nu avem profesor în localitate pentru dansuri, dar vom realiza o colaborare cu un instructor de la Vâlcea. Pentru început am atribuit această sarcină unuia dintre fiii satului, pe nume Mihai Stămescu, dascăl la biserică şi extrem de dedicat copiilor. Împreună cu el creionăm un proiect pentru accesarea fondurilor europene, bani pe care îi vom direcţiona către activităţile culturale pe care dascălul bisericii noastre le va realiza cu copiii. Cu bani atraşi vom putea achiziţiona costume şi câteva instrumente muzicale, dar ne dorim şi o scenă mobilă şi tot ceea ce aceste activităţi au nevoie pentru buna lor desfăşurare. Acest ansamblu de dansuri populare va fi format din trei generaţii, atât din copii, dar vor face parte din acesta juniorii şi seniorii satului, aşa cum era odată la noi în comună. Programe pentru finanţarea unor astfel de activităţi în comune se vor putea accesa în toamna acestui an, aşa avem informaţii”, a precizat primarul localităţii Scundu, Mihai Blejan.

În localitatea Scundu sunt copii extrem de talentaţi, ne spune primarul, de aceea este nevoie în primul rând de educaţie, de şcoli frumoase, atractive, de cadre didactice cu menirea de a le insufla copiilor dragostea de carte. În opinia primarului, numai prin educaţie se poate creşte o generaţie de copii responsabili, sănătoşi şi gata să pună la treabă acest talent. Din acest motiv, Mihai Blejan, din poziţia de primar, dar şi de părinte, are misiunea de a face disponibilă oportunitatea la educaţie şi dezvoltare a tuturor copiilor din localitate, mai ales celor care nu au acces la ea, dar mai ales pentru cei care sunt predispuşi la a trăi în sărăcie sau a abandona şcoala.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *