Peste 23 kilometri de asfalt în comuna Stoileşti în perioada următoare, prin PNI

Pentru accesarea fondurilor guvernamentale prin noul program „Anghel Saligny”, administraţia locală din Stoileşti a depus două proiecte privind asfaltarea drumurilor comunale în lungime de 23 de kilometri, în cadrul cărora vor fi asfaltate 12 drumuri, aflate în majoritatea satelor localităţii. Sunt cele mai importante drumuri, pentru care primarul speră ca Ministerul Dezvoltării să acorde prioritate pentru aceste investiţii. „Aşteptăm banii pentru proiectele depuse la Ministerul Dezvoltării. Am văzut că pentru trei judeţe s-au alocat fondurile necesare. Noi avem în aşteptare cererea de finanţare pentru proiectul care a fost prins cândva pe acel FDI, un proiect unde sunt incluse drumurile comunale pe o lungime de 15 kilometri, în nouă sate. Al doilea proiect este tot pentru asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 8 kilometri şi construcţia a două poduri. După finalizarea acestor proiecte de asfaltare vom avea în procent de 25% infrastructura rutieră pusă la punct. Puţin ar spune unii, dar trebuie să ştie că localitate noastră numără o reţea de peste 200 de kilometri”, a precizat primarul comunei Stoileşti, Florin Ionescu.

Lucrările la căminul cultural se vor fi finaliza în toamna acestui an

În localitate se lucrează la construirea din temelii a căminului cultural din satul Bulangei. Lucrările au început în vara anului 2021. Clădirea se întinde pe o suprafaţă de 500 de metri pătraţi şi va fi folosită pentru evenimentele comunităţii şi spectacole puse la dispoziţie de administraţia locală. Lucrările la aşezământul cultural se vor finaliza în toamna acestui an.

Administraţia locală, în aşteptarea proiectul regional de apă

Referitor la sistemul de apă, primarul Florin Ionescu spune că mai sunt câteva sectoare unde trebuie făcute extinderi. În acest sens, administraţia locală este în aşteptarea demersurilor cu privire la proiectul regional de apă.

Reamintim faptul că localitatea Stoileşti este una dintre comunele care face parte din master-planul judeţului: „Sperăm că va veni ziua când acest proiect prins prin POIM pentru apă şi canalizare de peste 8 ani va deveni realitate. Avem aceleaşi promisiuni. Noi suntem prinşi cu partea tehnică a sistemului de apă şi montarea puţurilor de mare adâncime. Localitatea a fost exclusă cu proiectul de canalizare din acest master plan”, a precizat primarul localităţii Stoileşti, Florin Ionescu.

Pe lângă aşteptarea fondurilor pentru proiectele depuse, administraţia locală a ajuns la fundul sacului. Primarul subliniază faptul că este nevoie de o rectificare bugetară pentru a putea achita costurile şi făcute plăţile privind capitolul social, pentru susţinerea utilităţilor şi asigurarea activităţii administraţiei locale în următoarea perioadă.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *