Proiect important pentru introducerea gazului metan în Tomşani, depus prin programul „Anghel Saligny”

Autorităţile din Tomşani îşi pun toate speranţele în Programul „Anghel Saligny”. Au nevoie de finanţarea proiectelor depuse pentru modernizarea întregii infrastructuri şi înfiinţarea sistemului de gaze în toată comuna.

Primarul Andrei Nicolae spune că, pe lângă celelalte proiecte care aduc schimbarea majoră din punct de vedere imobiliar, branşarea localităţii la gazele naturale este unul dintre dezideratele primăriei, datorită notei de confort pe care o dă reţeaua, chiar dacă preţul la acest tip de combustibil a explodat.

Tocmai de aceea, de când a preluat conducerea administraţiei locale, primarul comunei Tomşani, Andrei Nicolae, identifică oportunităţi de finanţare a tuturor proiectelor propuse.

Primarul comunei Tomşani, Andrei Nicolae: „Suntem optimişti”

Localitatea Tomşani este o comună alcătuită din opt sate, toate răsfirate, cu distanţe destul de mari între o aşezare şi alta. Cu toate acestea, primarul Andrei Nicolae a depus proiectul de înfiinţare a reţelei de gaze pentru toată localitatea. Consideră că fiecare gospodărie trebuie beneficieze de această oportunitate:

„Proiectul nostru de gaze reprezintă înfiinţarea sistemului pe o lungime de 65 de kilometri, pentru toate uliţele din localitate. Consider că este corect ca fiecare gospodărie să aibă racordul la poartă. Acest proiect este un deziderat greu de înfăptuit, dacă este să luăm în calcul valoarea lucrărilor. Cu toate acestea, noi suntem optimişti că se va realiza. A introduce sistemul de gaze pe fiecare uliţă, alături de toate celelalte utilităţi reprezintă confort şi civilizaţie şi doar aşa, cu toate utilităţile la poartă, va creşte valoarea zonei şi toţi locuitorii vor avea un trai decent. Vorbim despre o investiţie enormă, iar noi sperăm să obţinem finanţare prin PNI „Anghel Saligny” pentru a materializa această investiţie importantă pentru comunitatea noastră”, a precizat primarul localităţii Tomşani, Andrei Nicolae. Pe lângă proiectul de gaze depus la Ministerul Dezvoltării, în parteneriat cu localităţile vecine, prin noul program, „Anghel Saligny”, primarul localităţii Tomşani, Andrei Nicolae, a mai depus şi un proiect pentru asfaltarea drumurilor comunale care fac legătura cu localitatea Măldăreşti şi oraşul Horezu. În cadrul proiectului sunt prinşi în vederea asfaltării 7,8 kilometri de drum.

Cu fonduri din buget sunt prevăzute lucrări de interes local

Pe lista de investiţii se află amenajarea un teren de sport cu gazon sintetic la şcoala din satul Foleştii de Sus, reabilitarea şcolilor, asfaltarea drumurilor comunale, apă, canalizare şi modernizarea iluminatului stradal: „Reuşim să facem investiţii şi din bugetul local. Sunt mulţumit, fiindcă lucrurile se văd. Chiar dacă unii mă critică, pentru mine comunitatea contează cel mai mult. Anul acesta reuşim să implementăm şi mai multe investiţii pentru dezvoltarea localităţii”, a precizat primarul localităţii Tomşani, Andrei Nicolae.

În localitate s-au montat 14 camere de supraveghere de la limita cu localitatea Frânceşti până la limita cu oraşul Horezu, cu bani alocaţi din bugetul local, iar primarul dă asigurări că proiectul se va suplimenta în limita fondurilor disponibile.   

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *