Primăria vrea un complex sportiv integrat în oraşul Băbeni

Primarul oraşului Băbeni, Ştefan Bogdan, are în plan atragerea fondurilor şi pentru construirea unei baze sportive de dimensiuni mai mari.

Pentru a pune la punct detaliile privind amenajarea complexului sportiv integrat, în prezent se fac paşi pentru achiziţionarea terenului. „În plan am să achiziţionez un teren pentru construirea unui adevărat complex sportiv integrat, aşa cum i-ar sta bine unui oraş unde comunitatea iubeşte sportul, în mod special fotbalul. Proiectul construirii unui complex va susţine sportul la un nivel mai ridicat şi ne ajută să pregătim o echipă de fotbal înscrisă în Seria D”, a precizat primarul oraşului Băbeni.

La Băbeni, Primăria şi Consiliul Local susţin echipa de fotbal a oraşului, şi asta fiindcă acest sport este foarte iubit în zonă de întreaga comunitate.

Tot pe nişa spotului, la Băbeni se va construi o sală de sport, cel mai probabil anul viitor. Proiectul pentru construirea acestei noi săli de sport este depus la Compania Naţională de Investiţii, iar lucrarea va cuprinde o clădire nouă, care se va ridica în satul Valea Mare, cu tot ce este nevoie pentru desfăşurarea orelor de sport. Cursurile se vor face şi în săli, nu doar afară. Sala va beneficia de tribună, vestiare moderne pentru copii şi profesorii de sport. De asemenea, va beneficia şi de un cabinet medical de profil. Tot la CNI sunt depuse şi proiectele pentru construirea din temelii a unei creşe şi a unei grădiniţe.

Cereri de finanţare sunt depuse şi la Ministerul Dezvoltării, pentru asfaltarea a 59 de străzi şi extinderea sistemului de gaze pentru 780 de gospodării. Iar prin GAL este în aşteptarea finanţării proiectul pentru construirea unei pieţe agroalimentare.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *