Dăeștiul a escaladat Cozia

În primul amical al verii, disputat sâmbătă, la Fedeleșoiu, Viitorul Dăești a învins clar pe Cozia Călimănești, scor 3-0 (2-0).

Cu multe noutăți importante în lot, Viitorul Dăești va fi o forță și în sezonul următor al Ligii a III-a, în care se va bate din nou la promovare. În schimb, nou promovată la Liga a III-a, Cozia a mizat pe jucătorii care au obținut promovarea și trebuie să se mai întărească, altfel riscă să fie una din candidatele la retrogradare.

În prima repriză, Viitorul și Cozia au aliniat echipe cu jucătorii de bază, iar jocul a fost la discreția gazdelor, care au presat mereu și au arătat calitate de la mijloc în sus. Dăești a deschis scorul din minutul 3, după un corner bătut de Anghelina, Pîrvu a recentrat din flancul drept și Florin Costea a înscris cu capul sub bară.  Apoi, nigerianul Saleh a reluat cu capul și Costea venit din spate, din unghi închis, a trimis în bară. Tot Florin Costea a marcat în minutul 35, fructificând o pasă excelentă primită de la Anghelina. De altfel, fostul internațional a fost în mare vervă, fiind refăcut după problemele medicale care l-au ținut pe tușă în primăvară.

După pauză, formulele de echipă s-au schimbat complet și jocul a scăzut în intensitate. Dăeștiul a continuat să domine, dar și-a creat mai rar ocazii. În minutul 72, Viitorul a obținut un penalty, transformat la vinclu de Cioablă. S-a terminat 3-0, un rezultat just după aspectul meciului, în care Cozia nu a pus probleme în ofensivă, având o singură ocazie, în startul părții secunde.

Viitorul Dăești a rulat în partea secundă mulți juniori și rămâne de văzut pe câți dintre aceștia îi va opri antrenorul Călin Cojocaru. În probe sunt și nigerianul Yahya Saleh, venit de la Zimbru Chișinău și olandezul Fortunato da Silva, venit de la Buducnost Pilica.

Viitorul Dăești – Cozia Călimănești 3-0 (2-0)

Au marcat: Fl. Costea 3, 35, Cioablă 72-pen

Viitorul: Lungu – Vasile, Pîrvulescu, M. Deaconescu, Samson – Pîrvu, Wilfred – Nicula, Anghelina, Saleh –Fl. Costea. Au mai jucat: Gherguș, Garcia, Cioablă, Grecu, Bîrzan, Ed. Neacșu, Fortunato, Șegău, Neamțu, Prunaru, Cr. Munteanu, Pițigoi, Bunescu. Antrenor: Călin Cojocaru

Cozia: Buzilă – Mazilu, Ștefan, Lăzărescu, Proteasa – Dobrin, Uță, Zotică, Duca, Sârbu, M. Chiripuș. Au mai jucat: Dina, Didoiu, Al. Chiripuș, Monea, Cruceru, Micu. Antrenor: Vasile Iinca

Călin Cojocaru: ”Mai avem nevoie de 3-4 jucători”

La primul meci pe banca Dăeștiului, antrenorul Călin Cojocaru spune că mai are nevoie de întăriri, în special în defensivă.  ”Avem câteva zile de antrenament, a fost un test bun, dar mai avem mult de muncă. Mai avem nevoie de 3-4 jucători pentru a forma un lot puternic. Ne mai trebuie un portar, un fundaș central și un fundaș stânga. M-am edificat cu juniorii, unii rămân, alții vor pleca, vom face un lot de 23 – 24 jucători, ca să putem să luptăm cu orice echipă din Liga a III-a. Într-o săptămână vom definitiva lotul până începem cantonamentul. Stagiul de pregătire va fi aici pe plan local, unde avem toate condițiile” a spus Călin Cojocaru. Pentru Viitorul Dăești urmează miercuri un test la Tg. Jiu, cu Viitorul Pandurii.

Vasile Ilinca așteaptă întăriri

Revenită după 30 de ani la Liga a III-a, Cozia Călimănești  a pierdut clar primul amical al verii, 0-3 cu Dăești și caută jucători care să întărească lotul care a obținut promovarea de la județ. Antrenorul Vasile Ilinca este cu ochii la Costești și Dăești și speră să mai aducă câțiva seniori, dar și juniorii obligatorii la nivelul Ligii a III-a.

”Mai așteptăm juniori și ceva seniori care să vină să joace titulari, să vedem ce mai putem lua, așteptăm să vedem la ce mai renunță și Dăeștiul. Mai avem mult de muncă, este diferență mare față de Viitorul Dăești, la noi sunt mulți debutanți la Liga a III-a, jucători care poate nu au niciun meci la acest nivel. Mai avem o lună și ceva până la startul campionatului, mai avem un cantonament și echipa va arăta altfel, mai este timp. Este complicat că jucătorii noștri au și alte servicii, trebuie să alerge, să vedem cât or putea” a spus Vasile Ilinca. Marinaș și Moldoveanu nu au fost azi prezenți, iar atacantul Ileana nu s-a întors încă din străinătate. Seniorii din sezonul trecut urmează să semneze noile contracte în zilele viitoare, unele îmbunătățite față de sezonul trecut.

Sâmbătă, 23 iulie, Cozia va juca un amical cu FC Păușești Otăsău, echipă de județ.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *