Festivalul Naţional al Carverilor de la Vaideeni îşi deschide porţile

Primarul localităţii Vaideeni, Daniel Băluţă: „În perioada 25 – 31 iulie, vă aşteptăm cu mare drag la Vaideeni, la o nouă ediţie a „Festivalului  Naţional al Carverilor”, unde vor participa specialişti ai sculpturii cu drujba din toată ţara

La Vaideeni, anul acesta „Festivalul Naţional al Carverilor”, aflat la cea de-a VI-a ediţie, se va desfăşura în perioada 25 – 31 iulie. Primarul Daniel Băluţă spune că va fi o ediţie inedită deoarece anul 2022 a fost declarat „Anul Smaranda Brăescu”, dedicat primei femei parașutist din România, româncă recunoscută ca „Regina Aerului”, datorită recordului absolut obţinut la paraşutism în anul 1932. Astfel, sub  genericul  „Salt în timp cu Smaranda Brăescu”, va fi tema dată artiştilor prezenţi anul acesta la „Festivalul Naţional al Carverilor de la Vaideeni”. Tabăra de sculptură din lemn se va organiza, ca în fiecare an, în curtea pensiuni Cerna iar toţi cei care vor vizita localitatea Vaideeni, în perioada 25 – 31 iulie, au ocazia să observe direct cum lemnul prinde viaţă datorită mişcărilor precise şi creative ale sculptori pasionați de frumos, de tradiție și artă:

 „”Anul acesta tema va fi „Salt în timp cu Smaranda Brăescu”, o temă interesantă pe care o aşteptăm cu drag şi curiozitate pentru a vedea creativitatea  artiştilor prezenţi. Până în prezent ne-au confirmat prezența 11 carveri renumiţi la nivel naţional. Aceştia provin din Mureş, Argeş, Ilfov, Vâlcea, Hunedoara, Dâmboviţa, Maramureş,  Timişoara, Bucureşti şi Constanţa.  În fiecare an au fost realizate câte una sau două sculpturi de fiecare participant al festivalului, iar operele de artă sunt amplasate în perimetrul pensiunii şi în incinta zonei de agrement  „Adventure park” care s-a înfiinţat anul trecut. În cadrul evenimentului vom avea, în fiecare zi, pe lângă lucrările care vor prinde viaţă, multe alte surprize pe care le vor oferi ansamblurile de dansuri populare care vor fi prezente, în perioada aceasta, la Pensiunea Cerna. Mai mult, se va realiza şi pentru Primăria Vaideeni o sculptură emblematică care va reprezenta frumoasa noastră localitate”,  primarul localităţii Vaideeni, Daniel Băluţă.

Festivalul Naţional al Carverilor de pe Valea Cernei – Vaideeni este unul dintre  multiplele modalităţi ale autorităţii locale  pentru a promova turistic localitatea

Evenimentul se întinde pe durata unei săptămâni,  într-unul dintre cele mai frumoase locuri din Vălcea, la Vaideeni, la pensiunea Cerna, unde Adrian Bondoc este gazdă și organizator, în parteneriat cu Primăria Vaideeni și Consiliul Județean Vâlcea. Pe toată perioada festivalului, Pensiunea Cerna devine un loc magic al măiestrei în lemn ridicat la nivel de artă, unde lucrările înzestrare cu har şi slavă sunt  admirate de mii de turişti.

 „Ne aşteptăm şi anul acesta la un număr care va depăşi 5000 de iubitori de artă şi frumos. Prin urmare,  în perioada 25 – 31 iulie, vă aşteptăm cu mare drag la Vaideeni, la o nouă ediţie a „Festivalului  Naţional al Carverilor”, unde vor participa specialişti ai sculpturii cu drujba din toată ţara”.  primarul localităţii Vaideeni, Daniel Băluţă.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *