Localitățile din județul Vâlcea vor beneficia de sume considerabile prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny

Partidul Național Liberal tocmai a anunțat că Programul Național de Investiții Anghel Saligny va oferi finanțare pentru proiectele depuse în mai multe județe din țară. De asemenea, formațiunea politică mai transmită că prin bugetul pe 2022, guvernul a pus la dispoziție pentru investiții cea mai mare sumă din ultimii 32 de ani, 88 de miliarde de lei.

Guvernul a introdus o nouă procedură de lucru prin care toate solicitările de finanțare ale administrațiilor locale pot fi depuse pe o platformă pentru programul „Anghel Saligny”; această platformă va permite și monitorizarea implementării proiectelor.

Fiind aprobat anul trecut, Programul Anghel Saligny beneficiază în prezent de o suplimentare de 15,5 miliarde de lei, dintre care 10 miliarde destinați construcției și modernizării drumurilor, iar 5,5 miliarde extinderii rețelei de gaze naturale. Astfel, bugetul total al Programului Anghel Saligny pentru întreaga perioadă de implementare, 2021-2028, este de 65,5 miliarde de lei.

Pentru județul Vâlcea, o listă a obiectivelor de investiții finanțate prin acest program a fost finalizată pe 15 iulie.

Conform criteriilor de bază, în județul Vâlcea, din totalul celor 163 de solicitări venite din partea unităților administrativ teritoriale, vor fi finanțate 119 obiective, în valoare totală de 1.378.779.511,12 lei, reprezentând aproximativ 52% din cuantumul tuturor solicitărilor.

Astfel a fost aprobat cel puțin un proiect pentru fiecare unitate administrativ teritorială din județ pentru a asigura serviciile de bază (apă, rețele de canalizare și de gaze, reabilitarea drumurile și podurile) așa cum erau prevăzute în Programul Național de Investiții.

PNL Vâlcea

Lista de mai sus însumează localitățile din județul Vâlcea care vor primi finanțare prin acest program de investiții. Lista obiectivelor cuprinde asfaltări, construirea unor piste de bicicletă, extinderea rețelelor de apă sau gaze și alte obiective ale administrațiilor locale.

Municipiul Râmnicu Vâlcea va beneficia de pe urma acestui program de 5 proiecte de investiții care vizează:

  • amenajarea unui sens giratoriu în intersecția Calea lui Traian cu Strada Posada,
  • arteră circulație între Splaiul Independenței și Strada Morilor inclusiv pod peste râul Olănești,
  • arteră de legătură Strada Matei Basarad – Lacul Nord – B-dul Republicii – Str. Nicolae Titulescu
  • arteră de circulație între Splaiul Independenței și strada Corneliu Tamaș
  • amenajarea unui sens giratoriu strada Copăcelu

Numeroși primari ai localităților din Vâlcea și-au exprimat mulțumirea față de acceptarea programelor depuse în lista de investiții pe rețelele de socializare.

Proiectul mult așteptat pentru comuna Golești a intrat în linie dreaptă, urmează semnarea contractului de finanțare și demararea procedurilor pentru atribuirea execuției lucrărilor. Este vorba de cea mai mare investiție în infrastructura de apa – canal din comuna Golești care în prima faza se va implementa în satele Aldesti, Blidari, Popești și Gibesti în valoare 15 milioane de lei noi.

Primarul comunei Golești, Adrian Mitrache

Proiectul “Modernizare drumuri locale şi construire poduri peste pârâul Muereasca şi peste pârâul Vale Bujorencii, judeţul Vâlcea” a fost inclus pe lista obiectivelor de investiții finanțate prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”. Așadar, comuna Bujoreni va primi suma de 20 de milioane de lei pentru acest obiectiv de investiții. Este printre cele mai mari proiecte din județul Vâlcea, ca valoare, care a primit finanțare prin PNI “Anghel Saligny”.

Primarul comunei Bujoreni, Gheorghe Gîngu.

Vă aduc la cunoștință că obiectivul de investiții „Reabilitare și modernizare drumuri locale în comuna Bunești, județul Vâlcea”, în valoare de 14.500.000 lei(145 miliarde lei vechi), depus de Primăria comunei Bunești, județul Vâlcea, la Guvernul României, a obținut finanțare prin Programul național de investiții ,,Anghel Saligny”. În continuare, așteptăm finanțare și pentru celelalte proiecte depuse în beneficiul locuitorilor din comuna Bunești.

Primarul comunei Bunești, Viorel Radi.

Ne bucurăm să vă putem împărtăși vești bune pentru toți brezoienii! Drumul de legătură aduce semnificative beneficii, atât pentru locuitorii din Drăgănești, cât și pentru UAT per ansamblu, prin continuarea dezvoltării accesului la infrastructură eficientă în localitățile componente, dar și prin creșterea atractivității turistice a pitorescului zonei.

Primarul orașului Brezoi, Robert Schell.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *