Mădulari, proiect în valoare de 16 milioane de lei, finanţat prin Programul Naţional de investiţii “Anghel Saligny”

La Mădulari, proiectul depus la Ministerul Dezvoltării prin programul Anghel Saligny a fost finanţat. Valoarea  investiţiei este de aproximativ 16 milioane lei şi vizează înfiinţarea sistemului de canalizare pe o lungime de 9 kilometri, dar şi extinderea sistemului de apă pe o lungime de 3 kilometri. Lucrările la sistemul de canalizare se vor executa în satele Mădulari şi Iacovile, iar extinderea sistemului de apă se va executa în satele Beica şi Bănţeşti.

 Primarul a primit vestea că proiectul a primit banii necesari, iar acum aşteaptă semnarea contractului de finanţare şi începerea lucrărilor:

„Sperăm ca anul acesta să începem lucrările, şi aici mă gândesc la extinderea sistemului de apă în satele Beica şi Bănţeşti, fiindcă este necesară. Conducta de canalizare se va introduce în satele cele mai populate: Mădulari şi Iacovile. Este o investiţie destul de costisitoare, ambele lucrări au valoarea de aproximativ16 milioane de lei. Suntem atenţi la axele de finanţare pentru finanţarea proiectelor, fiindcă investiţii din bugetul local nu ne putem permite. Din buget trebuie să plătim studiile de fezabilitate pentru proiecte, care costă aproximativ 500mii lei. Proiecte avem depuse şi la CNI, sunt în lista de sinteză pentru construirea bazei sportive şi pentru modernizarea şcolii, declarate eligibile, dar în aşteptare”, a preciza primarul localităţii Mădulari, Daniel Dimulescu.

Administraţia locală are la Compania Naţională de Investiţii un proiect prototip, unic în ţară, pentru modernizarea şi dotarea şcolii. Ambele proiecte sunt incluse pe lista de sinteză, însă, la Compania Naţională de Investiţii lucrurile se mişcă cu viteza melcului, fiindcă proiectele depuse de administraţia locală Mădulari zac de prea multă vreme în lista de sinteză a Companiei.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *