SCM, pe locul 7 în topul academiilor de fotbal din țară cu activitate exclusivă de copii și juniori!

SCM Rm. Vâlcea a ocupat locul 35 în topul general al academiilor de juniori din țară, clasament întocmit de Federația Română de Fotbal și un meritoriu loc 7 într-un clasament general al cluburilor care au doar activitate de copii și juniori.

Coordonatorul secției de fotbal de la SCM, Jean Turmacu este mulțumit că punctajul față de precedentul top întocmit de FRF s-a îmbunătățit considerabil.

 ”Am îmbunătățit punctajul față de precedentul top, este o clasare care ne onorează, să fim pe locul 7 între academiile cu activitate exclusivă de copii și juniori. Din punct de vedere al infrastructurii suntem pe loc superior, dar am pierdut multe puncte pentru că nu am avut și echipă de seniori. Suntem un club formator, dar din vara aceasta, sportivii au posibilitatea să joace și la echipa de seniori a clubului. Obiectivul nostru este să dăm cât mai mulți jucători spre echipele de eșalon superior și către echipa de seniori. Sperăm să ne îmbunătățim activitatea, antrenorii noștri sunt permanent preocupați de perfecționare, Marius Pufu a absolvit primul curs de preparator fizic organizat de FRF, iar Gabi Mangalagiu și Dumitru Teleșpan au Licența A Elite. Așteptăm copiii în număr cât mai mare să facă sport, avem și fete care vin în număr mare. Vom înscrie grupe la toate nivelurile organizate de FRF și ca noutate, vom avea și echipă de seniori. Aceste realizări au fost posibile datorită susținerii financiare a Primăriei Râmnicu Vâlcea” a spus Jean Turmacu.

SCM are șase antrenori care se ocupă de grupe de copii de la 5 la 19 ani. Astfel, peste 300 de copii legitimați se antrenează la Baza Sportivă 1 Mai din Zăvoi, pe terenul de iarbă și pe cel sintetic, unde beneficiază în mod gratuit de instruire, echipamente și competiții.

Sunt evaluate șapte domenii de performanță

Procedura de evaluare a FRF acoperă șapte domenii fundamentale pentru performanța în fotbalul juvenil, fiecare cu mai multe categorii. Fiecare categorie este evaluată pe o scară de la 1 la 4 puncte. În același timp, fiecare categorie are o pondere diferită la evaluarea totală. Scorul final depinde de evaluarea tuturor categoriilor din cele șapte domenii, calculul final ținând cont atât de ponderea fiecărei categorii, cât și a domeniului general în scorul total.

Iată cele 7 domenii și ponderea lor la total (100%), fiecare academie putând obține maximum 100 de puncte:

  1. STRATEGIE ȘI FILOZOFIE 10,4 %
  2. ECHIPE ȘI JUCĂTORI 12,6%
  3. STAFF TEHNIC 19,7%
  4. STAFF SUPORT 7,1%
  5. ANTRENAMENTE ȘI MECIURI 9,6%
  6. INFRASTRUCTURĂ ȘI FACILITĂȚI 20,3%
  7. REZULTATE 20,3%

Topul FRF este condus de Farul Constanța și poate fi văzut accesând linkul: https://www.frf.ro/comunicari/comunicate-frf/clasificarea-academiilor-din-romania-asa-arata-clasamentul-din-2022/

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *