Weekend de sărbătoare şi voie bună, cu ocazia Zilei localităţii Voineasa

Sâmbătă şi duminică, locuitorii comunei Voineasa, vizitatorii din localităţile învecinate şi turiştii aflaţi în această perioadă în vacanţă pe frumoasa Vale a Lotrului au participat la evenimentul dedicat Zilei Comunei.

Manifestarea a fost organizată ca un regal folcloric, pe scenă urcând nume îndrăgite ale folclorului oltenesc, asigurând ambianţa necesară printr-un program artistic prin care toţi cei prezenţi s-ai delectat cu hore, sârbe, cântece de voie bună, aşa cum stă bine la ceas de sărbătoare.

Programul din acest a fost unul special

Oamenii locului au sărbătorit printr-o serie de manifestări cultural-artistice, care a debutat sâmbătă după-amiază cu un recital de excepţie susţinut de „Formaţia „Filon X, alături de interpreţii de muzică populară Ionel Drăgan, Mirela Mănescu, Simona Birdicel, Mădălin Paul şi Adelina Manole.

Ziua de duminică a adus în faţa publicului local nume importante ale folclorului naţional

Duminică, 17 iulie 2022, de la ora 16:30 a avut loc deschiderea oficială şi prezentarea oficialităţilor. Cu acest prilej, primarul Gabriel Năstăsescu a ţinut un discurs în care a evidenţiat importanţa acestei zile:

„Sunt bucuros pentru că aţi venit într-un număr foarte mare la sărbătoarea comunei noastre, una dintre cele mai importante aşezări de pe frumoasa Vale a Lotrului. Cu acest prilej vreau să vă aduc la cunoştinţă că obiectivele de investiţii privind extinderea reţelei de canalizare, asfaltarea drumuri de interes local, dar şi construirea unui pod peste Râul Lotru au primit finanţare. Valoarea celor două proiecte este de aproximativ 20 de milioane de lei, iar banii i-am atras prin Programul Naţional de investiţii „Anghel Saligny”. În continuare aşteptam finanţare pentru celelalte proiecte depuse în beneficiul locuitorilor din comuna Voineasa. Folosesc această ocazie pentru a vă mulţumi tuturor. În calitate de primar mă străduiesc, alături de echipa acestei primării să duc la bun sfârşit munca pe care mi-am asumat-o, şi pentru care m-aţi mandatat domniile voastre. Vă mulţumesc!”.

Pe scena amenajată în parcarea Hotelului Lotru au interpretat, acompaniaţi de Rapsodia Vâlceană, interpreţii: Ionela Petria, Ana Maria Iorga, Ionela Nicolae, Ana Maria Cârjan, Cristina Udrea, Luminiţa Tănasie, Mioara Raica, Rodica Nicolescu, „Formaţia Filon X”, Alexandra Bleaje, Adelina Manole, Mădălin Paul, Simona Bîrdicel şi Ansamblul Folcloric „Obârşia Lotrului”.  „Zilele Comunei Voinea” s-au încheiat cu un minunat foc de artificii, marcând ediţia cu numărul 11, în acest an.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *