Oraşul Băile Olăneşti a împlinit 495 de ani de atestare documentară. Două zile de distracţie în staţiunea vâlceană

Marţi, 19 iulie,  Oraşul Băile Olăneşti a împlinit 495 de ani de atestare documentară. Două zile de distracţie în staţiunea vâlceană

Cu acest prilej, Primăria şi Consiliul Local au pregătit o sărbătoare aparte, care s-a  derulat pe parcursul a două zile.

Astfel, marţi, 19 iulie, cea de-a XII-a ediţie a Zilelor oraşului Băile Olăneşti a avut un program extrem de atractiv atât pentru localnici, cât şi pentru turiştii aflaţi în această perioadă în staţiune.

Festivitatea de deschidere a manifestării a avut loc în data de 19 iulie, chiar în ziua în care oraşul-staţiune împlinit 495 de ani de la prima atestare documentară. 

În cadrul festivităţii de deschidere au susţine alocuţiuni primarul oraşului, Sorin Vasilache, şi reprezentanţii judeţului care l-au felicit pentru organizarea acestui frumos eveniment, dar și pentru finanțarea obținută prin PNI “Anghel Saligny”, care cuprinde modernizarea  unui pod și a străzilor de interes local, un proiect în valoare de peste 14 milioane lei.

Toţi cei prezenţi au savurat momentul în care primarul Vasilache şi-a povestit frumos staţiunea, numind-o locul „izvoarelor de aur”, binefăcătoare de minuni

Totodată, primarul Sorin Vasilache i-a anunţat  pe vâlcenii din Olănești că, în parteneriat cu preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, se va realiza în localitate un parc de agrement, care să ofere noi oportunități de petrecere a timpului liber, atât pentru localnici, cât și pentru turiștii care vin în stațiune.

.

Două zile de distracţie şi voie bună

După deschiderea evenimentului s-a dat drumul la distracţie, muzica, dans şi voie bună. Rapsodia Vâlceană a fost cea care a „spart” gheaţa cu un concert inedit alături de soliştii vocali Ion Popa, Plăieşii şi Eduard Sandală, Ane Mary, iar atmosfera va fi întreţinută de Dj Slabu Gabriel.

Duminică, pe 20 iulie, sărbătoarea oraşului a continuat cu un spectacol susţinut de Cristian Pomohaci, Aida, Ştefania Niţă, Alyssa Popescu, Mădălina (Chişinău), Floarea Lavinia şi Alexandra Popescu.

Cele două zile de sărbătoare s-au încheia cu un superb foc de artificii: 

„Anul acesta, oraşul nostru a împlinit 495 de ani de atestare documentară, iar noi, administraţia locală,  am reuşit să marcăm cum se cuvine acest eveniment. Există mulţi turişti în această perioadă în staţiunea noastră şi ne-am dorit să avem mai multe zile de sărbătoare. În fiecare zi programul a fost unul diversificat, cu muzică pe toate gusturile. Totodată, participanţii au putut degusta produsele tradiţionale la tavernele amenajate în această perioadă pe strada Băilor”, ne-a declarat primarul oraşului, Sorin Vasilache.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *