Echipa Gutău renunță la formalitate și scoate artileria grea împotriva liberalilor în proiectul ”Bazinul de înot”

Conflictul politic dintre liberali și social-democrați/ecologiști despre construirea unor bazine de înot nu s-a încheiat încă. Neînțelegerile dintre formațiunile politice din Râmnicu Vâlcea se desfășoară încă de câteva săptămâni.

Conflictul a pornit de la propunerea primarului Mircia Gutău de a achiziționa câteva terenuri cu scopul de a construi bazine de înot. Liberalii nu au votat proiectul, prin urmare nu a fost aprobat. După ședința Consiliului Local din acea vreme, primarul Mircia Gutău a realizat un comunicat prin care s-a declarat nemulțumit de votul liberalilor.

Liberalii au declarat la acea vreme că proiectul nu îndeplinește cerințele râmnicenilor și că orașul ar avea nevoie de un bazin olimpic, nu un bazin de înot cu dimensiuni mai mici. De asemenea, liberalii optează pentru varianta construirii unui bazin în raza municipiului Râmnicu Vâlcea, iar Mircia Gutău ar fi dorit să fie construit în zona Râureni.

Scandalul politic merge mult mai departe, social-democrații/ecologiștii fiind nevoiți să realizeze câteva pliante pe care să le distribuie locuitorilor din oraș cu scopul de a dezaproba cumva ideile liberalilor.

Organizația municipală PNL a realizat o postare pe Facebook în care vorbește despre acest pliant, declarând că nu știe care este inițiatorul mișcării. De asemenea, organizația municipală mai spune că este o încercare de intimidare la adresa consilierilor liberali.

De câteva zile, cineva – nu știm cine deoarece nimeni nu își asumă această acțiune, se desfășoară un adevărat tur de forță în a propaga o dezinformare în masă a vâlcenilor! În tot orașul, prin parcări și în căsuțele poștale, au fost distribuite flyere care deturnează adevărul și induc în eroare cetățenii orașului, prin promovarea ideii că PNL, mai exact consilierii locali liberali, nu a votat „pentru” construirea bazinului de înot didactic finanțat prin fondurile bugetare de la CNI. 𝐅𝐀𝐋𝐒!

Conducerea filialei municipale a Partidului Național Liberal dezavuează categoric aceste practici de intimidare ale consilierilor locali și promite tuturor vâlcenilor că interesele orașului și ale lor vor fi puse mereu pe primul plan, indiferent de dorințele grupurilor de interese ale primarului.

PNL Râmnicu Vâlcea

Comportament politic normal, dar cu mesaj exagerat

Comportamentul celor două partide care se folosesc de diverse metode pentru a-și duce la bun sfârșit ideile și proiectele face parte din atitudinea normală a oricărei formațiuni politice din țară. Acțiunea de a distribui flyere nu mai face parte din categoria metodelor moderne a face anti-campanie, însă are același efect.

Cu toate acestea, mesajul pliantului din acest caz expune întocmai ideile primarului Mircia Gutău de a se folosi de imaginea de ”campion la înot” sau ”David Popovici” pentru a îndeplini anumite scopuri politice:

Poate printre copiii de azi din Râmnicu Vâlcea este un viitor ”David Popovici”… … dar acest copil nu va ajunge niciodată campion din cauza blocajului PNL din Consiliul Local!

Mesajul este ciudat și nu tocmai formal, nereprezentând instituția primăriei din Râmnicu Vâlcea. Probabil că a renunțat la mesajele formale semnate ”Mircia Gutău” de pe Facebook și a scos artileria grea, folosindu-se de un flyer politic cu un mesaj care ar trebui să afecționeze cumva locuitorii orașului.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *