La Dănicei, proiectul depus pe Anghel Saligny a primit finanţare

Primarul din comuna Dănicei, Dumitru Pirneci, începe în această vară asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 7,5 kilometri, proiectul primind finanţarea zilele trecute prin programul „Anghel Saligny”. Valoarea investiţiei este de zece milioane de lei.

Se construieşte unul dintre cele mai moderne cămine culturale din această zonă

La Dănicei se construieşte din temelii cel mai impunător cămin cultural din judeţ, în zona centrală a localităţii. Construcţia va fi una impunătoare, va avea 1700 de metri pătraţi construiţi şi o capacitate de 600 de persoane. Aşezământul cultural va adăposti activităţile culturale şi toate manifestările dedicate comunităţii.

Investiţia este extrem de importantă pentru comunitate, fiind cerută cu insistenţă de comunitate, deoarece în localitate nu există nici un cămin cultural, locaţia veche fiind într-un stadiu avansat de degradare. Proiectul se realizează cu bani guvernamentali, prin Compania Naţională de Investiţii.

Primăria Dănicei are un nou portofoliu de proiecte prioritare la CNI

Pe de altă parte, primarul din Dănicei a mai spus că tot la CNI mai are depuse o serie de proiecte pentru modernizarea localităţii: „În localitatea Dănicei se lucrează la construirea din temelii a unui cămin cultural unic în judeţ, cu bani alocaţi prin Compania Naţională de Investiţii, investiţie care se va finaliza la finele acestui an. Tot la CNI am depus şi cerea de finanţare pentru construirea unui centru medical. În acest sens pot să spun că avem speranţe mari, fiindcă am fost sunaţi zilele acestea pentru actualizarea devizului general conform preţurilor şi săptămâna acesta vom transmite avizele solicitate şi cartea funciară actualizată, iar săptămâna viitoare proiectul intră în comisia tehnică pentru avizare. Noi avem la CNI un portofoliu de proiecte, pe lângă proiectul la care se lucrează pentru căminul cultural. Pot spune că există depusă cerea de finanţare pentru construirea unei noi primării, a unei noi şcoli şi acum avem şi un centru medical”, spune primarul Dumitru Pirneci.

În opinia primarului, centrul medical, şcoala şi construirea unei noi primării sunt proiecte prioritare pentru localitate.

Continuitatea şi o echipă bună în fruntea primăriei, argumente ale reuşitei

Secretarul general al Primăriei Dănicei, Ionuţ Narcis Voiman face echipă bună cu primarul. Împreună au făcut potecă la Bucureşti, reuşind atragerea fondurilor pentru multe investiţii, inclusiv pentru proiecte cu bani europeni: 

„Am reuşit să atragem bani europeni pentru un proiect prin POCU, pentru construirea unui centru social şi montarea internetului gratuit în localitate. Astăzi, lucrările la Centrul de Asistenţă Socială s-au finalizat, iar funcţionarea lui privind susţinerea personalului de specialitate angajat se realizează cu bani europeni atraşi prin Programul Operaţional Capital Uman. Ambele proiecte merg mână-n în mână şi, atâta timp cât primăria nu alocă bani din bugetul local este un lucru bun”, a precizat secretarul general al Primăriei Dănicei, Ionuţ Narcis Voiman.

Prin POCU 2014-2020 , în localitate s-au înfiinţat firme de construcţii, ateliere foto – video pentru nunţi şi croitorie, dar şi o pizzerie

Obiectivul general al proiectul realizat prin POCU 2014-2020 este cel de a asigura accesul la educaţie şi o educaţie de calitate pentru un număr de 60 de elevi, dar şi activităţi pentru adulţi. În cadrul acestui proiect există şi cursuri de formare profesională pentru calificarea în diverse meserii, dar şi cursuri pentru antreprenoriat, prin care vor fi finanţate 15 planuri de afaceri în valoare de 22 de mii de euro fiecare. Este un proiect amplu, care acoperă atât partea educaţională, cât şi pe cea a adulţilor, privind integrarea pe piaţa muncii, crearea de noi locuri de muncă, afaceri care la rândul lor vor genera locuri de muncă.

„POCU este o mană cerească pentru noi, fiindcă, prin acest proiect, am reuşit să continuăm demersurile pentru construirea în localitate a Centrului de Asistenţă Socială, unde s-au înfiinţat 5 locuri de muncă susţinute prin acest proiect. Tot în cadrul acestui proiect sunt incluse cursuri de perfecţionare şi se vor acorda 60 de tablete copiilor. Mai mult, 15 persoane care vor să îşi deschidă o afacere non-agricolă şi fără comerţ, adică frizerii, service auto sau spălătorii vor fi susţinute financiar în valoare de 22 de mii de euro pentru fiecare idee de afaceri. Proiectul se va derula în etape. S-a făcut angajarea personalului pentru Centrul de Asistenţă Socială şi achiziţia de echipamente IT pentru personal, se organizează cursuri de formare personală. În timpul cursurilor se acordă o masă rece cursanţilor, iar la finalul celor trei luni se va premia cu diplome şi suma de 1400 de lei fiecare cursant”, a precizat secretarul general al Primăriei Dănicei, Ionuţ Narcis Voiman.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *