AJF Vâlcea a luat măsuri pentru revigorarea fotbalului județean!

Întrunit zilele trecute, Comitetul Executiv al A.J.F. Vâlcea, în prezența tuturor membrilor săi a aprobat mai multe decizii importante la nivel de fotbal județean.

Astfel, în sezonul viitor, Liga a IV-a Nurvil și Liga a V-a vor avea la start câte 16 echipe, iar startul sezonului în aceste eșaloane se va da la 26 august.  Marea  noutate o reprezintă obligativitatea folosirii unui junior U 21. În plus, echipele de Liga a IV-a sunt obligate să aibă minim o echipă de juniori U 13 înscrisă în competițiile AJF și să aibă obligatoriu CIS. Liga a VI-a va avea două serii, numărul echipelor urmând a fi stabilit pe baza cererilor de înscriere. În premieră, AJF Vâlcea va organiza un campionat de fotbal feminin!

După ce Jean Turmacu a demisionat de câteva luni din postura de secretar general al AJF, postul a fost preluat de arbitrul Marius Badea.

Iată comunicatul complet al AJF Vâlcea, postat pe siteul oficial:

”1. A fost aprobată propunerea președintelui A.J.F. Vâlcea, domnul Adrian Comănescu, de a vota în funcția de Secretar General al A.J.F. pe domnul Marius Badea.

2. A fost aprobată propunerea președintelui A.J.F. Vâlcea de validare a deciziei nr. 2/01.06.2022 Comitetului de Urgență al A.J.F. în ceea ce privește campioana Ligii a IV-a Nurvil în sezonul competițional 2021-2022.

3. A fost aprobată propunerea președintelui A.J.F. Vâlcea de omologare a rezultatelor si a clasamentelor finale pe eșaloane competiționale la Ligile V, VI și juniori.

4. A fost aprobată propunerea președintelui A.J.F. Vâlcea cu privire la data limită de înscriere în competițiile organizate de către A.J.F. Vâlcea, respectiv data de 12.08.2022.

5. A fost aprobată propunerea președintelui A.J.F. Vâlcea ca data următoarei ședințe a Comitetului Executiv să fie17.08.2022, ora 16.00.

6. A fost aprobată propunerea președintelui A.J.F. Vâlcea de afiliere temporara a A.C.S. FC Vlădești și A.S. Luceafărul Băbeni.

7. A fost aprobată propunerea președintelui A.J.F. Vâlcea pentru sezonul 2022-2023, ca pentru fiecare echipă înscrisă în competițiile din Liga a IV-a Nurvil și a V-a, să fie obligatorie prezența in teren a unui jucător U21 sau mai tânăr, pe toată perioada desfășurării unui joc.

8. A fost aprobată propunerea președintelui A.J.F. Vâlcea ca echipele înscrise la nivelul Ligii a IV-a Nurvil seniori să aibă o echipa de juniori, categoria de vârstă minim U13, înscrisă in competițiile organizate de către A.J.F. Vâlcea.

9. A fost aprobată propunerea președintelui A.J.F. Vâlcea referitoare la numărul de echipe înscrise în competiții, pe eșaloane și categorii de vârstă, după cum urmează:

– Liga a IV-a Nurvil – o serie, 16 echipe;

– Liga a V-a – o serie, 16 echipe;

– Liga a VI-a – 2 serii organizate pe criterii geografice, cu un număr egal de echipe, urmând ca numărul de echipe si componenta seriilor sa fie stabilite la finalul perioadei de înscriere în competiție – 12.08.2022;

– Un campionat de fotbal feminin;

– Campionate de juniori la categoriile A1, B1, U15, U13, U11.

10. A fost aprobată propunerea președintelui A.J.F. Vâlcea ca toate echipele care se înscriu la nivelul Ligii a IV-a Nurvil să îndeplinească condițiile de licențiere din ROAF Vâlcea. În caz contrar, li se va retrage dreptul de înscriere la nivelul solicitat sau la cel la care nu îndeplinesc condițiile menționate. Începând cu sezonul competițional 2022-2023 toate echipele care participă în Liga a IV-a Nurvil trebuie să dețină Certificat de Identitate Sportivă eliberat de către Ministerul Sportului. De asemenea, echipele de Liga a V-a au la dispoziție sezonul competițional 2022-2023 pentru a se organiza conform Legii nr.69/2000 și de a obține personalitate juridică.

11. A fost aprobată propunerea președintelui A.J.F. Vâlcea de validare a anumitor articole din ROAF și RSTJF pentru sezonul 2022-2023.

12. A fost aprobată propunerea președintelui A.J.F. Vâlcea de validare a comisiilor județene de specialitate din cadrul A.J.F. Vâlcea.

13. A fost aprobată propunerea președintelui A.J.F. Vâlcea cu privire la stabilirea datelor de începere a competițiilor organizate de către AJF Vâlcea, la nivelul ligilor IV, V, VI și a primelor două etape de Cupa României Boromir, faza județeană, astfel:

Liga a IV-a Nurvil si Liga a V-a – 27.08.2022; Liga a VI-a – 10.09.2022;

Cupa României Boromir – 28.08.2022 și 03.09.2022;

14. A fost aprobată propunerea președintelui A.J.F. Vâlcea ca Adunarea Generală a A.J.F. Vâlcea să se desfășoare în data de 02.09.2022 la Consiliul Județean Vâlcea (sala mare de festivități), ora 17.00. Ordinea de zi va fi comunicată în timp util membrilor afiliați (aceștia având posibilitatea să înainteze propuneri în vederea includerii acestora pe Ordinea de zi).

15. A fost aprobată propunerea președintelui A.J.F. Vâlcea pentru sezonul 2022-2023, ca echipele care înregistrează restanțe financiare către AJF Vâlcea, să nu poată efectua nicio operațiune specifică activității la nivelul asociației, până la achitarea debitelor.

16. A fost aprobată propunerea președintelui A.J.F. Vâlcea de validare a listei de observatori din cadrul A.J.F. Vâlcea pentru sezonul 2022-2023, conform Anexa care face parte integrantă din prezenta Hotărâre.

17. A fost aprobată propunerea președintelui C.J.A. Vâlcea, domnul Cătălin Buși, de a mări cuantumul baremurilor de arbitraj și observare astfel:

– Liga a IV-a – 700 lei/brigadă

– Liga a V-a – 600 lei/brigadă

– Liga a VI-a – 500 lei/brigadă

– Juniori A1 – 250 lei/brigadă

– Juniori B1 – 200 lei/brigadă

– Juniori U15 – 200 lei/brigadă

– Juniori U13 – 120 lei/brigadă

– Juniori U11 – 60 lei/arbitru

18. A fost aprobată propunerea președintelui A.J.F. Vâlcea ca perioada de transferuri la nivelul A.J.F. Vâlcea să fie în intervalul 01.07.2022-25.08.2022, cu posibilitate de efectuare a transferurilor și după data limită, până la 08.09.2022, condiție în care taxele de transfer sunt majorate cu 50% față de nivelul standard.

19. A fost aprobată propunerea președintelui A.J.F. Vâlcea de sancționare a echipelor care, în mod repetat desconsideră competiția și adversarii, prin prezentarea la joc în efectiv incomplet și retragerea de pe teren din motive de neîndeplinire a numărului minim de jucători valizi care să participe la joc. Cuantumul și natura penalităților vor fi stabilite în conformitate cu prevederile ROAF Vâlcea și ale Regulamentului Disciplinar, acestea urmând a fi anunțate înainte de începerea competițiilor oficiale organizate de către A.J.F. Vâlcea”

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *