Cantonamentul de la Cheile Grădiștei, încheiat cu un foc de tabără

SCM Râmnicu Vâlcea a revenit vineri după opt zile de pregătire intensă în cantonamentul de pregătire de la Cheile Grădiștei.

Timp de 8 zile, echipa vâlceană a fost cazată la Hotel Piatra Craiului din Cheile Grădiștei și a efectuat câte două antrenamente zilnic, combinând stadion, sala de forță și Sala Sporturilor din localitate.

Lotul deplasat în stagiul de pregătire de la Cheile Grădiștei nu a fost unul complet, Cristina Florica și Bobana Klikovac fiind accidentate. Astfel, lotul a fost completat cu două junioare de la Chimia, Bianca Drăgoescu și Andreea Păunescu.

În vârful muntelui, la 1.360 de metri altitudine, vâlcencele au tras din greu în cele 8 zile de cantonament. Cantonamentul de la Cheile Grădiștei a fost un mix de pregătire fizică afară, sală de forță și mici jocuri cu mingea. Preparatorul fizic Aleksandar Tunguz a fost cel care a gestionat situația în sala de forță.

După-amiaza penultimei zile de cantonament a fost liberă, fără antrenament. A fost doar un team-building în care să se strângă relațiile de echipă. Fetele s-au strâns  în jurul focului de tabără, au făcut poze, s-au filmat și-au sunat familiile și au făcut live-uri. Jucătoarele au dansat, iar atmosfera a fost una destinsă.

Antrenorul Bent Dahl a fost foarte mulțumit de modul în care echipa s-a pregătit la munte. ”Am terminat acum un cantonament foarte bun la Cheile Grădiștei, echipa a finalizat 14 antrenamente cu multă motivație și foarte intense în 8 zile. Sunt foarte mulțumită de modul în care fetele s-au prezentat după o vacantă binemeritată. Obiectivul principal în cantonamentul montan a fost de a obține rezistență și forță. Acum intrăm în următoarea fază de pregătire pentru un sezon foarte greu, avem 12 meciuri de testare pentru a fi bine pregătiți pentru începutul sezonului. În perioada următoare ne vom concentra pe sistemele de atac și interacțiunea în apărare. Avem nevoie de timp, deoarece acum trebuie să sudăm împreună o echipă aproape complet nouă. Dar, pentru mine ca antrenor este întotdeauna o motivație să lupt cu echipele puternice din liga română, ne așteaptă multe meciuri tari” a spus norvegianul Bent Dahl.

Program încărcat de amicale

SCM și-a fixat primul amical miercuri, 27 iulie, la Rm. Vâlcea, cu SCM Craiova. Va mai urma un test cu CSM Tg. Jiu (1 august). În perioada 4-6 august, Vâlcea va merge la un turneu la Craiova. În perioada 11-12 august, SCM organizează Memorialul Constantin Tită la Rm. Vâlcea, unde mai sunt invitate Dacia Mioveni, CSM Slatina și CSM Galați. Trupa lui Bent Dahl va disputa cele mai puternice teste ale verii la turneul de la Bistrița, în perioada 19-21 august, alături de Gloria, Metz (Franța) și Ferencvaros (Ungaria).

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *