La Guşoeni se dă starul lucrărilor la sala de sport 

În comuna Guşoeni se construieşte o modernă sală de sport, în curtea Şcolii Gimnaziale din localitate. Primarul comunei Guşoeni, Nicolae Concioiu, a menţionat că ordinul de începere a lucrărilor se va da săptămâna aceasta. 

Proiectul se va realiza cu fonduri atrase prin Compania Naţională de Investiţii, iar scopul acestei investiţii este acela de a atrage cât mai mulţi tineri către sport. Sala de sport va fi un proiect de Tip I şi va avea suprafaţa sportivă dimensionată pentru handbal şi marcaje pentru terenuri de baschet sau volei. Terenul amenajat în interiorul sălii va fi dotat cu coşuri de baschet fixe, porţi, fileu, panouri şi plase, suporţi pentru montarea fileului de volei şi tenis. Se vor realiza de asemenea, în cadrul acestui proiect amenajări exterioare care constau în alei pietonale, o zonă de parcare şi spaţiu verde cu gazon. Astfel, tinerii din localitate îşi vor putea face antrenamentele într-un spaţiu adecvat, iar orele de educaţie fizică şi sport pentru elevii din Guşoeni vor deveni atractive şi mult mai intense, iar tinerii din comunitate vor fi încurajaţi să facă mişcare:

„O altă veste este faptul că zilele acestea se va da startul lucrărilor pentru sala de sport. Noi sperăm ca rezultatele muncii noastre să se vadă mai bine de aici înainte, pentru că s-a muncit mult. Până la începerea propriu zisă a proiectelor este o muncă nevăzută pe care oamenii greu o înţeleg, este munca aceea de a pregăti tot ceea ce înseamnă documentaţie în vederea obţinerii unor finanţări, fiindcă fără bani nu faci nimic. Am muncit în ultimele 6 luni pe brânci, dar mă pot lăuda cu cereri de finanţare foarte importante. Se întâmplă lucruri bune la Guşoeni, şi se întâmplă pentru oameni, acesta fiind şi scopul muncii mele. Este adevărat că au mai existat sincope sau perioade de care de multe ori şi eu sunt dezamăgit, pentru că lucrurile nu sunt aşa cum mi le-aş dori, pentru că nu sunt într-un flux continuu. Mi-aş dori ca în fiecare zi să am şantiere deschise şi să văd că aceea ce ne dorim se realizează. În conjunctura şi în contextul actual mesajul meu este de încurajare şi pentru mine, şi pentru cetăţeni”, a precizat primarul localităţii Guşoeni, Nicolae Concioiu.

Apa şi canalizarea, un proiect în valoare de 18 milioane de lei, finanţat prin programul „Anghel Saligny”

O altă veste este faptul că, zilele trecute, prin programul Anghel Saligny, primarul a primit fondurile necesare pentru înfiinţarea reţelei de apă şi canalizare în toată localitatea, în valoare de 18 milioane de lei.

La Compania Naţională de Investiţii, administraţia locală are un portofoliu de proiecte pentru amenajarea infrastructurii rutiere, un alt proiect pentru refacerea zonelor afectate în urma calamităţilor, dar şi pentru construirea unei noi primării.

Proiect pentru construirea unei creşe, la Guşoeni

Primarul comunei Guşoeni, Nicolae Concioiu şi-a propus şi va face tot posibilul pentru a putea construi o creşă în comună, având în vedere necesitatea unei instituţii de acest fel în zonă.

70 de copii antepreşcolari sunt în total în zonă şi nu există nici o creşă. Aceste cifre l-au determinat pe primarul comunei să facă tot posibilul pentru construirea uneia.

Pentru început, Primăria Guşoeni a depus o cerere de finanţare prin PNRR – componenta 15, pentru construirea unei creşe cu o capacitate de 40 de copii. Terenul unde va fi construită creşa este situat lângă noua grădiniţă:

„Avem o cerere de finanţare depusă şi aprobată prin PNRR – componenta 15, avem şi terenul unde se va putea amplasa un astfel de obiectiv. În acest sens am încheiat un parteneriat cu primarii localităţilor vecine. S-a făcut un studiu în urma căruia a reieşit că nu există nici o creşă în zonă: Mădulari, Creţeni şi Suteşti. Există o singură creşă în Drăgăşani, dar nu are capacitate destul de mare. În situaţia aceasta  s-a stabilit că localitatea Guşoeni îndeplineşte toate criteriile pentru construirea unei creşe. Mai mult, au fost depuse aproximativ 70 de cereri din partea părinţilor din întreaga zonă. Nu ne-am propus să fie o locaţie mare, va fi un proiect tip cu patru grupe de câte 10 copii, chiar dacă această clădire va fi construită pe o suprafaţă de 600 de metri pătraţi. Întotdeauna am fost adeptul susţinerii necondiţionate a învăţământului, dar nu am avut la îndemână mijloacele financiare. Pe măsură ce au început să apară, le-am folosit cum am putut mai bine, şi aici vin şi remarc proiectul de reabilitare al Şcolii Gimnaziale”,  a precizat primarul localităţii Guşoeni, Nicolae Concioiu.

Tot pe nişa de dezvolare a educaţiei, La Guşoeni funcţionează o grădiniţă cu program prelungit, care s-a realizat cu bani guvernamentali, prin PNDL-2. Este o locaţie proiectată la standarde moderne, unde copii îşi desfăşoară activitatea în condiţii de invidiat.

În prezent, în localitate se lucrează la introducerea sistemului de gaze naturale

În acest sens s-a reuşit introducerea conductei de gaze pe o lungime de 10 kilometri din cei 15 kilometri prinşi în proiect. În scurt timp, spune primarul, Transgaz va monta staţia de reglare şi măsurare a presiunii şi o să înceapă conectările pentru cei care doresc, pe tronsoanele unde s-a introdus conducta.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *