Ștefania Balint ia startul la FOTE

Atleta vâlceancă Ștefania Balint ia azi startul în seriile probei de 100 metri la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Banska Bistrica, Slovacia.

Sportiva cu dublă legitimare la CS Chimia Rm. Vâlcea și LPS Brașov este una din favoritele în proba de 100 metri la FOTE, în Slovacia. Ștefania va concura și vineri 29 iulie în ștafeta României de 100x200x300x400m, fiind primul schimb.

Ștefania face parte din delegația care ne reprezentă la cea de-a XVI-a ediție a Festivalului Olimpic al Tineretul European (FOTE), competiție multisport organizată pentru prima dată la patru luni distanță de ediția de iarnă (FOTE Vuokatti). Vor participa 48 de țări, la 10 discipline sportive, întreceri găzduite, între 24-30 iulie, de două orașe, țara noastră fiind prezentă cu 92 de sportivi. Lotul tricolor de atletism cuprinde un număr de 27 de sportivi (14 la masculin și 13 la feminin).

Ștefania s-a mutat cu toată familia la Brașov și mai are o soră geamănă, care joacă handbal la Corona și este componentă a lotului național de cadete. Sportiva este pregătită la Brașov de antrenoarea Georgeta Nazarie și întâmpină dificultăți cu accesul în sala de atletism de la Metrom.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *