Timp de zece zile, Oraşul Călimăneşti devine capitala culturii prin arte vizuale şi teatrale

Sâmbătă, 30 iulie 2022 se va da startul unui eveniment cultural devenit deja o tradiţie pentru oraşul Călimăneşti. Timp de zece zile, în perioada 30 iulie – 9 august 2022, taberele de teatru şi pictură vor face din oraşul – staţiune Călimăneşti capitală culturală a judeţului.
Deschiderea oficială a celei de-a XIII-a ediţii a Taberei Naţionale de Teatru „Florin Zamfirescu” şi a celei de-a XV-a ediţie a Taberei de Arte Vizuale „Vlaicu Ionescu” va avea loc pe 30 iulie, la ora 17:00, pe terasa Hotelului Central din Călimăneşti, în cadrul căreia cei interesaţi îi vor cunoaşte pe participanţii de anul acesta la cele două manifestări şi vor putea admira creaţii artistice realizate în cele 14 ediţii anterioare ale taberei de pictură.
La eveniment vor fi prezentaţi actori şi studenţi care vor participa la tabăra de teatru. În primul rând ei vor fi cei care vor beneficia de instruire pe această nişă culturală în această perioadă din partea unor profesori universitari, dar şi copiii din Călimăneşti, cetăţenii urbei, cât şi cei veniţi în staţiune pot participa la aceste evenimente pentru a culege diverse informaţii care li se par utile. Aici, iubitorii de artă şi frumos pot să se bucure de aceste evenimente, pentru că ambele tabere se desfăşoară sub forma unor ateliere de lucru. Mai mult, de când aceste tabere se desfăşoară în localitate, mulţi copii din Călimăneşti au îmbrăţişat aceste profesii.
O binecuvântare a locului este maestrul Florin Zamfirescu care negreşit, şi de data aceasta va fi prezent şi nu numai la deschidere, ci pe toată perioada desfăşurării taberelor, fiindcă este sufletul acestei tabere de teatru. Alături de marele actor, regizor şi fost profesor universitar Florin Zamfirescu va fi prezentă şi fiica sa, care a preluat mult din sarcinile iniţiale ale tatălui şi care, într-adevăr, face tot posibilul ca an de an aceste tabere să se desfăşoare la un nivel tot mai bun.
Faptul că aceste activităţi culturale care se desfăşoară la nivelul oraşului Călimăneşti sunt la ediţii destul de avansate este una dintre calităţile administraţiei publice locale, aceea de a persevera şi nu numai în dezvoltarea urbei, inclusiv când vine vorba despre evenimente.
Călătorii vin nu doar în scop turistic, ci şi pentru evenimentele organizate, care au devenit deja o tradiţie pentru oraşul Călimăneşti
Lumea ştie că turiştii vin la Călimăneşti pentru tratamentele balneare. Aici sunt ape tămăduitoare care tratează anumite afecţiuni datorită izvoarelor terapeutice unice în Europa, dar foarte mulţi turişti vin la Călimăneşti şi pentru evenimentele pe care primarul Florinel Constantinescu, le-a organizat de-a lungul timpului, astfel încât ele au devenit o tradiţie şi sunt bine cunoscute nu numai în judeţ, printre vâlceni, ci şi în afara graniţelor vâlcene.
În primul rând sunt mulţi copii din ţară care vin la Călimăneşti pentru taberele de teatru şi pictură, dar şi pentru cunoscutul festival „Cântecele Oltului” care este un eveniment aşteptat de foarte mulţi, plus alte astfel de evenimente şi tabere pe care primarul Florinel Constantinescu le organizează.
La Călimăneşti nu s-a desfiinţat nimic din ceea ce primarul Florinel Constantinescu a considerat că este parte a istoriei localităţii, atâta timp cât ele şi-au dovedit utilitatea în zona staţiunii balneare.