La Cernişoara se vor realiza lucrări de 14,5 milioane de lei prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”

Administraţia publică locală din Cernişoara se numără printre primăriile care au depus proiecte pentru a accesa fonduri guvernamentale la Ministerul Dezvoltării prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, pentru modernizarea reţelei de drumuri locale pe o lungime de 8,2 kilometri şi construirea a 6 poduri. Pentru realizarea acestei investiţii primarul localităţii Cernişoara, pastorul Dumitru Ciorâcă a solicitat suma de 22 de milioane lei, însă Ministerul Dezvoltării a decis să aloce 14,5 milioane de lei.

„Şi Cernişoara se numără printre localităţile căreia i s-au repartizat fondurile pentru proiectele depuse. În acest sens, noi am primit 14,5 milioane lei, bani care vor fi investiţi în totalitate în modernizarea infrastructurii rutiere. Iniţial, proiectul depus avea incluse toate cheltuielile pentru a fi dus la îndeplinire integral, ceea ce reprezenta suma de 22 de milioane de lei. Acum, că am primit suma de 14,5 milioane de lei vom analiza situaţia, pentru a vedea cum o să putem acoperi cât mai mult din priorităţile proiectului, iar aici ne vom îndrepta spre asfaltarea drumurilor cu prioritate, dar nici podurile nu le vom neglija. Aşteptăm să semnăm contractul de finanţare pentru a putea da drumul la licitaţie în vederea desemnării constructorului, cu speranţa de a se prezenta cei mai buni constructori, chiar dacă la capitolul licitaţii mulţi îşi pun întrebarea cu cine vom lucra, deoarece foarte mulţi meseriaşi au plecat şi pleacă în continuare din ţară. Este o teamă a multor primari”, spune primarul localităţii Cernişoara, pastorul Dumitru Ciorâcă.

Un alt proiect depus în vederea finanţării prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” este înfiinţarea reţelei de distribuţie a gazelor naturale în comuna Cernişoara, pe o lungime de 35 de kilometri. Proiectul este susţinut împreună cu localităţile Popeşti şi Oteşani prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Luncavăţ – Cerna”.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *