Primarul localităţii Pietrari, Nicolae Moraru: „Prin Programul „Anghel Saligny” banii nu s-au mai dat politic, iar acest lucru este meritul PNL

Proiectul de asfaltare care cuprinde drumurile comunale din Pietrari, depus de primărie în vederea obţinerii banilor necesari prin programul „Anghel Saligny” a primit finanţare. Iniţial, primarul localităţii Pietrari, Nicolae Moraru, a solicitat 26.000.000 de lei pentru asfaltarea tuturor uliţelor şi drumurilor comunale, dar a primit 14.500.000 de lei, bani care, după cum spune primarul, vor fi folosiţi pentru asfaltarea şi modernizarea drumurilor DC151 şi DC153 şi pentru construirea unor podeţe.

Nicolae Moraru, primarul localităţii Pietrari, consideră că Ministerul Dezvoltării a ţinut cont de nevoile fiecărei localităţi, iar banii nu s-au alocat pe criterii politice, aşa cum se întâmpla în trecut: 

„Urmează acum etapa de întocmire a DALI şi toate documentele necesare, iar în luna octombrie sperăm că vom pune în SEAP proiectul pentru desemnarea constructorului. Prin Programul „Anghel Saligny”, comparativ cu PNDL-1 şi PNDL-2, banii nu s-au dat politic, iar acest lucru este meritul celor care l-au iniţiat, pentru că au vrut să aducă toate localităţile rămase în urmă la un standard normal de viaţă, cu reţea de apă, canalizare şi drumuri asfaltate. Prioritare prin acest program sunt proiectele de apă şi canalizare, şi este un lucru bun, deoarece în program sunt prinse toate localităţile din mediul rural care au depus proiecte. Un lucru trebuie specificat: banii nu s-au dat politic, iar acest lucru este meritul PNL. În judeţul Vâlcea nu sunt diferenţe privind finanţarea proiectelor între o comună condusă de un primar liberal şi o altă comună condusă de un primar de la o altă formaţiune politică. Toate primările care au depus proiecte au luat bani. Programul „Anghel Saligny” este un program pe care PNL şi l-a asumat. Trebuie să ne aducem aminte că acesta a fost şi motivul pentru care s-a rupt alianţa pe care am avut-o cu USR. Prin urmare, programul „Anghel Saligny” este un program gândit şi implementat de PNL”, ne-a precizat primarul localităţii Pietrari, Nicolae Moraru.

Proiectul de gaze este depus la Ministerul Dezvoltării

Pentru branşarea localităţii la conducta de gaze naturale, primăria este în parteneriat cu localităţile Tomşani, Măldăreşti, Vaideeni, Slătioara, Alunu şi câteva localităţi din judeţul Gorj: Alimpeşti, Bumbeşti Piţic, Bengeşti şi Polovragi. Pe lângă acest parteneriat, primarul are depus un proiect şi individual: „Şi proiectul de gaze este pe o linie bună, deja se lucrează la proiectare pentru magistrală. Au venit în teren specialiştii şi au făcut măsurătorile topometrice. Conducta vine de la Bumbeşti Piţic, Slătioara, Măldărăşti, se va racorda şi oraşul Horezu, Tomşani, Pietrari, Păuşeşti Otăsău, Frânceşti şi Băbeni. Importantă este această magistrală, fiindcă, odată realizată ne va fi mult mai uşor să ne racordăm”, ne-a precizat primarul localităţii Pietrari, Nicolae Moraru.

În localitate se construieşte din temelii o sală de sport şi o nouă şcoală, pentru ambele investiţii lucrările urmând să fie finalizate în toamna acestui an. Administraţia publică locală are în plan identificarea fondurilor şi pentru construirea unei biblioteci, şi asta fiindcă renumele bibliotecii din Pietrari este recunoscut la nivel naţional pentru premiile obţinute. 

Primarul comunei Pietrari este unul dintre cei mai implicaţi primari în procesul educaţional al copiilor din localitate. Are grijă ca elevilor să nu le lipsească nimic şi să le asigure condiţii decente de studiu. Este într-un permanent dialog cu aceştia şi cu profesorii, încercând pe cât posibil ca elevii să fie stimulaţi să facă performanţă. Identifică fonduri şi caută permanent soluţii pentru îmbunătăţirea mediului educaţional.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *