Primarul comunei Drăgoeşti, Gheorghe Melente: „”Vă invit să fiţi alături de noi pe 15 august când vom sărbători Ziua Comunei”

Comuna Drăgoești îşi sărbătoreşte ziua de Sfântă Maria Mare

Cea de-a XI-a ediție a Zilei Comunei revine cu numeroase surprize pentru localnici, duminică, 15 august, când în calendarul creştin ortodox se sărbătoreşte Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Marie Mare, aşa cum mai este cunoscută această sărbătoare în popor

Potrivit afirmaţiilor primarului Gheorghe Melente, toţi participanţii, care vor alege să vină la Drăgoeşti de Sfântă Maria Mare se vor putea bucura de un program artistic și sportiv organizat în detaliu de administraţia locală.

Programul manifestărilor va începe de la orele dimineții cu activități sportive, unde își vor da concursul elevii Şcolii Gimnaziale I-VIII de la Drăgoești,  Galicea și Olanu.

Ziua va continua cu o inaugurare

Primăria va deschide porţile pieţei agroalimentare care a fost construită de administraţia locală cu fonduri europene rin Asociaţia Grup Local pentru Pescărie Durabilă (FLAG Delta).

„”Pe data de 15 august, când în calendarul creştin-ortodox se sărbătoreşte Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare, aşa cum mai este cunoscută această sărbătoare în popor, vom inaugura piaţa odată cu „Ziua localităţii”, această piaţă urmând să intre în circuitul producătorilor locali, dar şi al locuitorilor din zonă care îşi doresc să cumpere produse bio româneşti direct de la legumicultori şi fermieri. Pentru acest eveniment vom aduce o scenă mobilă în zona respectivă. Piaţa va avea un impact bun, se va face mult mai uşor cunoscută cetăţenilor din zonă, fiindcă este necesară. Iar un lucru va fi cert, la Drăgoeşti, odată ce piaţa va deveni funcţională, aici se vor găsi produse bio, direct din grădinile gospodarilor şi, cu siguranţă, datorită calităţii produselor, se va duce vestea. Clădirea pieţei este destul de generoasă, sunt compartimente pentru legume, carne, peşte şi lactate”, a declarat primarul comunei Drăgoeşti, Gheorghe Melente.

De la orele 14.00 se dă startul distracției, când muzica, dansul și voia bună vor fi la loc de cinste

Momentul mult aşteptat de localnici va fi concertul de muzică populară susţinut de Lory Boranescu  şi Marcela Fota. Pe scena amplasată în zona stadionului comunal vor mai concerta Costel  şi Dragos Chinea, Dan Albulescu, Maria Bădilă Irimia şi Cosmin Scheanu.

La miezul nopții, pentru cei care aleg să petreacă la Drăgoeşti este pregătit un spectaculos foc de artificii.

 “Vă invit să fiţi alături de noi pe 15 august când vom sărbători Ziua Comunei. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc la orele 14:00, când pe scenă vor urca artiștii invitați care ne vor încânta cu un spectacol folcloric. În cadrul evenimentului vom avea şi competiţii sportive, dar şi focuri de artificii”, ne-a declarat primarul comunei Drăgoeşti, Gheorghe Melente, promotorul acestei sărbători, ajunsă la cea de-a XI-a ediţie în acest.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *