Primăria Lungeşti a primit finanţare pentru unul dintre proiectele depuse prin PNI „Anghel Saligny”

Recent, autorităţile locale din Lungeşti au primit veşti noi cu privire la unul dintre cele două proiecte depuse spre finanţare prin Planul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”. Astfel, proiectul privind asfaltarea tuturor uliţelor din localitate, însumând aproximativ 7,2 kilometri, este cel care a primit primul finanţare prin PNI „Anghel Saligny”. Valoarea investiţiei este de aproximativ 14,5 milioane de lei.

Primarul Tiberiu Costea speră ca, în următorii patru ani, să racordeze localitatea Lungeşti şi la reţeaua de gaze naturale

Această posibilitate creşte şi datorită faptului că în planul de investiţii „Anghel Saligny” este inclus programul de finanţare pentru racordarea localităţilor la gazele naturale. Primarul speră astfel să obţină mai uşor fondurile necesare pentru astfel de investiţii importante pentru comunitatea de la Lungeşti.

„Cu siguranţă, aceste proiecte de gaze se vor finanţa, şi asta fiindcă se pune accent pe branşarea localităţilor la gazele naturale în planul de investiţii „Anghel Saligny”. Chiar dacă suntem în „mama crizelor” din cauza pandemiei, ne confruntăm cu o criză a energiei, cu efectele războiului, avem totuşi gaze în Marea Neagră, iar posibilitatea ca din ce în ce mai multe gospodării din mediul rural să poată avea acces la gaze naturale este importantă, din punctul meu de vedere. Este nevoie să reducem pe cât posibil sursa de încălzire cu material lemnos, pentru că toată lumea pune astăzi accent pe păstrarea pădurilor, pe împădurire şi pe refacerea zonelor care au fost defrişate. În acest sens trebuie ca, pe viitor să se găsească soluţii alternative, iar gazele pot fi una dintre aceste soluţii. Prin urmare, am încredere că astfel de proiecte se vor finanţa, la modul cum sunt conturate programele de finanţare PNRR sau programele guvernamentale, fiindcă sunt introduse noţiunile de branşare a localităţilor la sistemul de alimentare cu gaze”, a precizat primarul localităţii Lungeşti, Tiberiu Costea.

Branşarea localităţii Lungeşti se va face din conducta de gaze care se află pe teritoriul localităţii Mădulari, la o distanţă de doar 3 kilometri, unde va fi amplasată inclusiv staţia de reglare şi măsurare.

În cadrul proiectului sunt prinse toate cele şase sate ale localităţii, pe o lungime de peste 36 de kilometri. Este un proiect destul de amplu, care porneşte cu lucrările de executare a sistemul de gaze din partea de nord a localităţii şi traversează localitatea până în partea de sud, la graniţa cu judeţul Olt. În cadrul proiectului este prinsă realizarea lucrării pentru o conductă supradimensionată până la ultima casă care se va branşa la sistem, fiindcă este necesar să existe posibilitatea ca toţi cei care vor fi conectaţi la reţea, inclusiv cei din sectorul II al comunei, să beneficieze de presiunea necesară.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *