Primarul oraşului Bălceşti, Constantin Aleca, anunţă aprobarea unei finanţări de 36,54 de milioane de lei pentru proiecte de apă şi canalizare. Banii vin prin Programul Saligny 

Administraţia locală din Bălceşti a primit finanţare pentru proiectul privind înfiinţarea sistemului de apă şi canalizare. Banii, 36,54 de milioane de lei, vin prin Programul Anghel Saligny, a anunţat în această perioadă Ministerul Dezvoltării.

Primarul Constantin Aleca este de părere că, de data aceasta banii nu s-au mai alocat pe criterii politice aşa cum s-a întâmplat în trecut când, prin PNDL-2, fondurile guvernamentale pentru dezvoltarea oraşului Bălceşti s-au dovedit ineficiente, oraşului Bălceşti fiindu-i alocaţi bani numai pentru o punte şi un pod: 

„Avem urgentă nevoie de acest proiect de apă şi canalizare, fiindcă este pentru satele unde nu avem apă. Noi suntem una dintre localităţile scoase din master-planul judeţului cu proiectul de apă şi canalizare, iar din programul PNDL-2, în anul 2016, am fost scoşi de la finanţare cu proiectele de apă, canalizare, şcoli şi asfaltarea drumurilor, finanţându-ne atunci abia un pod şi o punte. Am primit cea mai mică sumă de bani dintre toate localităţile din judeţ. De data aceasta, prin „Anghel Saligny”, un program iniţiat şi asumat de liberali, toţi primarii au primit bani. Noi am depus două proiecte şi ni s-a finanţat proiectul de apă şi canalizare, suntem mulţumiţi. Aşteptăm să semnăm contractul de finanţare şi să derulăm procedura necesară pentru aceste investiţii”, a precizat primarul oraşului Bălceşti, Constantin Aleca.

Proiectele pe care primarul oraşului Bălceşti, Constantin Aleca le-a depus prin PNI reprezintă extinderea sistemului de canalizare pe o lungime de 19 kilometri şi aproximativ 10 kilometri de reţea de apă, proiect care s-a finanţat. Al doilea proiect este pentru asfaltarea drumurilor locale pe o lungime de 16 kilometri: „În acest proiect sunt prinse toate drumurile şi uliţele din satele componente, în procent de 99%. Pentru acest proiect vom căuta altă sursă de finanţare. Noi am depus aceste proiecte fiindcă ne dorim o dezvoltare mai rapidă a oraşului. Oamenii nu mai au răbdare, vor apă, canalizare şi asfalt pe drumuri, adică utilităţi normale pentru secolul în care trăim”, a precizat primarul oraşului Bălceşti, Constantin Aleca.

O altă veste bună pe care locuitorii oraşului Bălceşti au primit-o în această perioadă este finanţarea proiectului de extindere a sistemului de gaze naturale, prin programul „Anghel Saligny”. Investiţia vizează extinderea reţelei de gaze existente cu încă 51 de kilometri. Lucrările ar putea începe în toamna acestui an.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *