Cercetași vâlceni, împreună cu polonezi, francezi și spanioli pe drumurile din Bucovina

Federația Scoutismului European are în afiliere mai multe asociații de cercetași creștini din diverse țări. Asociația din România afiliată acestei federații este, prin comparație cu Franța sau Polonia, destul de mică din punct de vedere al membrilor, dar și al nivelului de pedagogie sau al materialelor ajutătoare educației.

Clanul este reprezentat de o echipă din maxim 10 membri de băieți din una sau două localități apropiate. La sfârșitul lunii iulie două clanuri din care făceau parte mai multe echipe, din Franța și Polonia, au vizitat România pentru a își nota în propria agendă una dintre taberele mobile pe care drumeții le pot face pe parcursul anului. Motivul pentru care au vizitat România este reprezentat de lipsa unor astfel de activități în asociația țării. Prin prezența lor, formarea românilor drumeți care au participat era necesară.

În timpul unei seri la foc, activitatea fiind denumită ca veghe. Atmosfera era animată de echipe care au pregătit anterior momente de cântece sau scenete cu jocuri și teatru.

Această tabără mobilă a fost organizată pe traseele din Bucovina, vizitând câte o mânăstire în fiecare zi. Din Grupul „Sfântul Francisc” Râmnicu Vâlcea au participat 4 cercetași, alături de alții din București sau Călărași. În total, tabăra a găzduit peste 60 de persoane din diferite țări ale Europei: România, Franța, Bulgaria, Polonia, Belgia și Spania.

Românii au făcut parte din o echipă numită „Training Road” în care se explica ideologia prin care drumeții pot funcționa într-un clan. Unul dintre liderii principali era un belgian cu o experiență vastă în cercetășie: peste 40 de ani.

Fotografie din timpul unei ședințe în care se distribuiau informații despre cum să fii drumeț în serviciu, făcând parte dintr-un clan.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *