Flacăra câștigă testul cu Potcoava

Flacăra Horezu a câștigat testul disputat sâmbătă, în Treapt, cu Petrolul Potcoava, scor 3-1(1-0).

A fost prima victorie din această vară pentru ”olari”, care mai pierduseră amicalul disputat la Curtea de Argeș, 0-2 cu CS Afumați.

Revenit la echipă după jumătate de an, Răzvan Dinu a deschis scorul după o acțiune personală, finalizat cu un șut de la 20 de metri. În repriza a doua, Flacăra s-a desprins după golul lui Dobrescu, care a fructificat centrarea venită din dreapta, de  la Pintilie. Fundașul central venit de la CSM Slatina, Bărbuți a făcut 3-0 cu o lovitură de cap. Potcoava a redus din handicap în minutul 82, din penalty. La horezeni nu au jucat Trașcă, Avram, Nistor și Sandu, cu ușoare probleme medicale.

”A fost un joc bun de pregătire, băieții au răspuns bine la ceea ce s-a cerut din partea staff-ului. Ne bucurăm că am câștigat, dar trebuie să fim cu picioarele pe pământ și să rămânem concentrați, mai avem lucruri de pus la punct. Felicitări echipei pentru atitudine și pentru victorie” a spus antrenorul-jucător Adrian Popa.

În mare măsură, lotul Flacărei este stabilit și pare unul mult mai solid decât sezonul trecut. De la Viitorul Dăești au venit Adi Popa, Ovidiu Popescu, Gabi Precup, Vlad Mocioacă și Cătălin Păușescu, alături de antrenorul cu licența UEFA A, Marian Deaconescu. Horezu a mai reușit însă și alte transferuri importante: Andrei Stanciu (Inter Stars Sibiu), Petruș Pintilie și Antonio Ivan (ambii juniori de la Chiajna II), Raul Avram, Ruican (ambii de la Simian), Ionuț Cioinac (CSM Reșița), Bărbuți (CSM Slatina), Răzvan Dinu (Minerul Costești) și Radu Dobrescu (Focșani).

Flacăra va mai disputa amicale cu Bascov (10 august) și cu Câmpulung (13 august).

Sporea – Stanciu, Pintilie, Mocioacă, A. Ivan – Cioinac, Ov. Popescu – Ad. Popa, Precup, R. Dinu – Dobrescu. Au mai jucat: Păușescu, Șt.Popa, V. Vlad, Bărbuți, Niculcea.

Costești-Horezu, în turul 1 al cupei

FRF a anunțat tabloul Turului 1 din Cupa României Betano 2022/23, realizat în urma împerecherii echipelor pe criterii geografice, cu mențiunea că formațiile notate primele vor fi gazde, în urma clasării mai slabe față de adversar în sezonul precedent.

Partidele într-o singură manșă se vor disputa pe data de 17 august, iar faza următoare, Turul 2 este programată pe 31 august. În Turul 1 intră în competiție două echipe vâlcene, Minerul Costești și Flacăra Horezu, ambele retrogradare sezonul trecut din Liga a III-a, însă echipa din Treapt a primit unul din locurile care s-au eliberat și va continua la același nivel. Minerul Costești a anunțat recent că va continua la Liga a IV-a, însă trebuie să strângă o echipă care să intre pe teren pe 17 august, pentru că majoritatea jucătorilor din sezonul trecut au plecat. Până acum, au rămas la Costești doar M. Vlădoi, Nicolaescu, C. Popa, D. Negoiță și Zamfirescu. Sub contract cu Costești este și Bornea, jucător care se pregătește însă cu Cozia Călimănești. Viitorul Dăești va intra în competiție din turul 2 pe 31 august, grație clasării bune din sezonul trecut.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *