Viitorul Dăești a câștigat clar și al doilea test cu Cozia

Într-un duel vâlcean, Viitorul Dăești a câștigat sâmbătă testul de la Călimănești, 5-2 cu nou promovata Cozia.

Cele două echipe vâlcene disputaseră în urmă cu trei săptămâni un prim amical, la Fedeleșoiu, unde Dăești s-a impus cu 3-0. Acum, în plină perioadă de cantonament, Cozia și Dăești s-au reîntâlnit la Călimănești, oaspeții câștigând cu 5-2.

Prima jumătate de oră a fost una echilibrată, Cozia având două șanse bune de gol prin M. Chiripuș, mai întâi cu un șut puternic scos greu de Lungu, apoi, la faza următoare o reluare imprecisă din careu. În doar 10 minute, însă, Viitorul a apăsat pe accelerație și a marcat de trei ori. Saleh a deschis scorul în minutul 32, profitând de faptul că portarul Buzilă a respins lateral după un șut al lui Cr. Munteanu. Apoi, în minutul 38, Saleh centrează perfect pentru Cioablă, care înscrie cu capul. Bîrzan a făcut 3-0 cu un șut plasat de la 20 de metri și acesta a fost și scorul pauzei.

În repriza secundă, Viitorul a avut mai mulți titulari pe teren, însă surprinzător Cozia s-a ținut mai bine decât în prima parte, deși a fost clar dominată copios în multe momente. Fostul internațional Florin Costea a marcat cu un șut puternic, de la 30 de metri, pentru 4-0. Cozia a dat semne de reviriment și în minutul 80 a redus din handicap prin Bîrziche, după eroarea lui Pîrvu, care  a pierdut mingea din postură de ultim apărător. Peste câteva minute, gazdele au beneficiat de un penalty scos de juniorul venit în probe, Zamura și Al. Ștefan a marcat pentru 2-4. Florin Costea a stabilit scorul final, 5-2, profitând de o gafă imensă a portarului Didoiu.

Viitorul Dăești va încheia perioada de pregătire miercuri, cu un amical la Fedeleșoiu cu FC Argeș II, însă trupa lui Cojocaru arată bine, ca o pretendentă la promovare, având soluții multiple pe toate posturile.

Nou promovată în Liga a III-a, Cozia are un lot subțire numeric și valoric și încă caută soluțiile pentru posturile de juniori, dar suferă mult și în defensivă.  

Cozia Călimănești – Viitorul Dăești 2-5 (0-3)

Au marcat: Bîrziche 90, Ștefan 83-penalty / Saleh 32, Cioablă 38, Bîrzan 42, Fl. Costea 74 și 88

Cozia: Buzilă – Bornea, Lăzărescu, Proteasa, Mazilu – Al. Chiripuș, Bârziche – Dobrin, Horumbă, Sîrbu – M. Chiripuș. Au mai jucat: Didoiu, Tănăsie, Moldoveanu, Al. Ștefan, Zotică, Marinaș, Zamura. Antrenor: Vasile Ilinca

Viitorul: Lungu – Mălin, Cr. Munteanu, Ghiță, Prunaru – Garcia, Bîrzan – Grecu, Saleh, Manole – Cioablă. Au mai jucat: D. Vlădoi, F. Costea, Vasile, Samson, M.Deaconescu, Pîrvu, Wilfred, Anghelina, A.Popolan, Nicula, C.Ion. Antrenor: Călin Cojocaru

Vasile Ilinca: ”Nu ne facem de râs, vă asigur!”

Antrenorul Coziei, Vasile Ilinca spune că echipa sa a avut momente bune, dar a primit ușor golurile.  Tehnicianul caută să completeze lotul cu încă trei juniori și un portar, după ce Dina a rămas să se ocupe de pregătirea goalkeperilor.

”Am jucat bine primele 30 minute, apoi am primit trei goluri ușoare, dar ușor, ușor, trebuie să ne punem pe picioare. A fost mai bună și partea secundă, dar e clar că mai avem mult de lucru, venim de la Liga a IV-a. La Liga a III-a este altă pregătire și am jucat contra unei echipe foarte puternice, care are jucători cu mare experiență. Nu cred că ne vom face de râs, vă asigur! Încercăm să ne întărim, dar se cer salarii mari, vrem să aducem și juniori, dar unii au pretenții să fie titulari! Trebuie să mai aducem 3 juniori, ne-ar mai trebui și un portar” a declarat Vasile Ilinca.

Călin Cojocaru: ”Sigur vom fi bine la startul sezonului”

Tehnicianul Dăeștiului, Călin Cojocaru a fost nemulțumit de cele două goluri încasate de echipa sa în ultimele zece minute ale meciului. ”A fost un meci bun, venim după antrenamente foarte intense și s-a văzut, nu avem un ritm bun. Am marcat cinci goluri și mai puteam marca altele, dar am făcut erori defensive și am încasat două goluri. Mai avem de lucrat la poziționarea în teren și încet, încet, trebuie să căpătăm prospețime pentru prima etapă”

Călin Cojocaru a anunțat că își mai dorește un jucător. ”Cu acest lot vom începe campionatul, mai îmi doresc doar un jucător, sper să putem să îl aducem și suntem ok. Mai avem 20 de zile până la prima etapă și sigur vom fi bine la acel moment. Venim după o perioadă grea, încheiem miercuri cantonamentul cu un test cu FC Argeș II. Avem atitudine, dar trebuie să fim mai inteligenți și să eliminăm erorile din joc. În amicale nu ne-a bătut nimeni pe un fotbal mai bun, ci ne-am bătut noi pe jocul nostru și am fost taxați de adversari”.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *