Şcoala Gimnazială Lăpuşata a fost reprezentată de profesorul Taniușa Iordache la Conferința Internațională TON

Comunitatea din Lăpuşata beneficiază de un sprijin important din partea Belgiei, prin intermediul Asociaţiei Actie Dorpen Roemenië-Vlaanderen, o fundaţie care propune proiecte pentru un viitor sănătos în satele din România.

Acest merit se datorează unor dascăli implicaţi ai Şcolii Gimnaziale Lăpuşata, o mână de oameni care reuşesc să dovedească că între zidurile şcolilor din mediul rural copiii aşteaptă doar profesori pasionaţi care să le deschidă noi orizonturi, să pună în centrul educaţiei nevoile elevului, dar şi acţiunile comunitare.

Astfel, profesorul de engleză Taniuşa Iordache şi directorul şcolii, Cornelia Zamfirache au făcut împreună tot ce le-a stat în putinţă să implice Şcoala Gimnazială Lăpuşata în proiectele educativ – comunitare ale Asociaţiei Actie Dorpen Roemenië-Vlaanderen.

Parteneriat româno-belgian pe zona socială

Asociaţia din Belgia a propus oportunitatea implementării în zonă a unei forme de îngrijiri medico-sociale bazată pe solidaritatea dintre beneficiari şi pe colaborarea dintre instituţiile publice de sănătate şi administraţiile locale

În perioada 29-31 iulie 2022, la Iași, a avut loc Conferința Internațională TON cu ocazia aniversării de 10 ani de Colaborare română-belgiană. La această conferință au participat reprezentanții comunității The Open Network din țară și președintele Josef Goebels din partea Fundației The Open Network for Community Development și ADR-Vlaanderen.  În cadrul grupurilor de lucru s-a discutat separat despre: Sănătate, Tineret, Educație, Dezvoltare Comunitară și Turism.

Din partea Grupului Local de Tineret Lăpușii din Lăpușata-Vâlcea, a participat doamna profesor Taniușa Iordache.

„Acest grup colaborează cu comunitatea din Balen, Belgia. Colaborarea continuă și, în data de 25 august 2022, este așteptat un grup de bicicliști belgieni care vor realiza un traseu prin țara noastră cu scopul sensibilizării comunităților locale rurale în vederea realizării proiectului Home Care ( Îngrijirea la domiciliu)”, Profesor  Taniușa Iordache

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *