În zilele de 20 și 21 august 2022, orașul Călimănești va fi gazda tradiționalului Festival Național de Folclor “Cântecele Oltului”

Timp de  două zile, Călimăneştiul va răsuna de cântece şi voie bună, iar localnicii şi turiştii veniţi să-şi petreacă concediul în orăşelul de sub Cozia vor putea să asiste, în perioada 20-21 august, la o adevărată paradă a frumuseţii portului naţional românesc şi a obiceiurilor tradiţionale.

Evenimentul este organizat de 54 de ani, în luna august, fiind cea mai semnificativă manifestare de acest gen, care reuneşte porturi populare olteneşti, munteneşti dar şi ungureşti, deoarece aici, în aceste zile, se întâlneşte Oltenia, Muntenia şi Ţara Ardealului.

Festivalul Național de Folclor “Cântecele Oltului”, considerat rampa de lansare a tinerilor interpreţi ai cântecului popular românesc,  este un garant al păstrării, sub sigiliul autenticului acestei comori, a portului popular specific județelor riverane Oltului: Harghita, Braşov, Sibiu, Olt, Teleorman, Vâlcea şi a ansamblurilor invitate din Iași, al oamenilor şi biografiilor unei arte care legitimează „veşnicia născută la ţară”.

Dacă avem ceva ca zestre naţională, ei bine, la Călimăneşti, dansul şi portul popular autentic, reprezintă în substanţa sa tezaurul nostru inconfundabil. La Călimăneşti, două  zile de festival , bucuria va vibra pe ritmurile populare moștenite din moși strămoși și duse mai departe de tinerii interpreţi ai cântecului popular românesc prezenţi la Festivalul Naţional  „Cântecele Oltului”. 

Manifestările sunt organizate în parteneriat de către Primăria orașului Călimănești şi Consiliul Județean Vâlcea, cu implicarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vâlcea.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *