Primarul comunei Tomşani, Nicolae Andrei, a primit noi fonduri pentru asfaltări de drumuri

Primarul comunei Tomşani, Nicolae Andrei, știe că proiectele cu fonduri europene și guvernamentale sunt esențiale pentru dezvoltarea comunei.

Astfel, pe lângă proiectele depuse pe PNRR sau Agenţia Fondului de Mediu, Primăria Tomşani a depus un proiect pe „Anghel Saligny”, proiect care a și fost acceptat pentru finanțare. Prin urmare, aproximativ 11 milioane de lei ajung în comuna Tomşani. Banii vor fi folosiți la asfaltarea drumurilor comunale.

„Personal sunt mulţumit fiindcă în localitate s-au făcut investiţii, iar lucrurile bune se văd, oamenii sunt mulţumiţi. Un proiect important pentru cetățenii comunei Tomşani aprobat de Ministerul Dezvoltării prin programul „Anghel Saligny” este modernizarea drumurilor comunale prin asfaltare însumând 8,7 kilometri. Tot prin PNI, „Anghel Saligny” am convingerea că se va finanţa şi proiectul de branşarea localităţii la gazele naturale”, a precizat primarul localităţii Tomşani, Nicolae Andrei.

Astfel, se vor asfalta un număr de 10 străzi: strada Streji – Bogdăneşti, Valea Neagoţ, Cărpeniş, o parte din drumul DC 148 A care face legătura cu comuna Costeşti, drumul din Mestecăniş care face legătura cu localitatea Măldăreşti, strada Cartof, strada Zaharie, drumul comunal DC 133A (Chiceni –Bălţăţeni ) şi drumul comunal DC 153 (Bălţăţeni – Păuşeşti Otăsău).

Străzi întregi asfaltate cu bani de la buget, la Tomşani

Primăria Tomşani continuă lucrările de asfaltare pe străzile din comună. Investiţiile se fac din fonduri proprii, căci primarul comunei este convins că, „se pot face multe lucruri, cu bani puţini“, asta cu o condiţie: fondurile să fie bine gestionate. 

„Cu bani din bugetul local terminăm de asfaltat 1,4 kilometri de drumuri comunale. Continuăm lucrările, ne chibzuim, deoarece cu bani puţini se pot face multe lucruri bune. Vom scoate la licitaţie în această perioadă lucrările de asfaltare pentru străzile din satul Tomşani – strada Salciei, un tronson din DC 133- care reprezintă modernizarea centrului localităţii, strada Poștărițe şi strada Lunguleşti. În total peste 1,5 kilometri se vor asfalt şi anul acesta. Cu bani din bugetul local s-a schimbat acoperişul la şcoala din centru”, a precizat primarul localităţii Tomşani, Nicolae Andrei

În urma unui bilanţ al activităţii, în cei aproximativ 2 ani de la preluarea mandatului, primarul se declară mulţumit de activitate. Spune că, de la prima şedinţă de aprobare a bugetului pe care a avut-o pe 22 aprilie 2021 în calitate de primar, în localitate s-au făcut investiţii şi s-a reuşit acordarea unor stimulente noilor născuţilor şi celor care au împlinit 50 de ani de la căsătorie. Mai mult, primarul spune că, pentru prima dată, are în plan să acorde inclusiv vouchere şi pentru asistenţii sociali: „Sunt mulţumit atunci când văd cetăţeanul că îşi exprimă recunoștința când mă întâlnesc cu el. Am reuşit să facem lucruri bune, și nu avem până în prezent nici o datorie, în situaţia în care banii din bugetul local s-au cheltuit pentru multe investiţii în localitate, în mod special pentru asfaltarea drumurilor”, a punctat primarul localităţii Tomşani, Nicolae Andrei. 

Pe lângă aceste proiecte, primarul Nicolae Andrei a depus la AFM și un proiect pentru modernizarea iluminatului stradal, iar prin PNRR se vor atrage fonduri europene pentru montarea staţiilor electrice. Cu bani din bugetul local se vor asfalta alte 6 uliţe, se va face o împrejmuire la un cămin cultural, s-a finalizat montarea sistemului de supraveghere la şcolile Foleştii de Sus şi Tomşani şi se vor restaura cişmelele din localitate.

Mai mult, primarul are în plan depunerea documentaţiei pentru construirea unei săli de sport. Însă, până la concretizarea acestui proiect, se va amenaja un teren de sport cu gazon sintetic în curtea şcolii din satul Foleştii de Jos. Investiţia se va realiza cu bani europeni atraşi prin GAL „Horezu”. Iar la AFIR Craiova, primăria intenţionează să depună documentaţia pentru construirea celui de-al doilea teren de sport şi în curtea şcolii din satul Tomşani, dar se va realiza şi amenajarea unui părculeţ de joacă pentru cei mici, în satul Chiceni.

Implicat în greutăţile localităţii Tomşani de mulţi ani, familiarizat cu problemele administraţiei locale şi mulţumit de activitatea sa de când a preluat funcţia de primar, Nicolae Andrei spune că va duce comuna mai aproape de aspiraţiile cetăţenilor, afirmând că nu a uitat angajamentele făcute în campania electorală, „un fel de contract asumat”. Are schiţate obiectivele pe care le urmăreşte şi în acest an, într-o perioadă destul de grea, în contextul crizei economice, însă crede cu convingere că munca asiduă va reprezenta secretul reuşitei, şi anume acela de a duce la îndeplinire ceea ce şi-a propus.

Secretul succesului: atragerea de fonduri extrabugetare este singura soluţie pentru rezolvarea problemelor, în opinia primarului, şi pentru implementarea proiectelor în condiţii de transparenţă şi competenţă.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *