Administraţia locală din Scundu vrea să scape de tăvălugul scumpirilor la energie 

Comuna Scundu ar putea deveni independentă din punct de vedere al alimentării cu electricitate, iar bugetul localității ar crește simțitor în urma unui proiect prezentat de primarul localității, Mihai Blejan. Concret, în bugetul din acest an s-au prevăzut bani pentru consultanță în vederea construirii pe fonduri europene a unui parc fotovoltaic în localitate:

„Lucrăm acum la documentaţia privind amenajarea unui parc cu panouri fotovoltaice pe o suprafaţă de un hectar. Parcul se va amenaja pe izlazul comunal, din totalul căruia vom separa trei hectare. Este un proiect pe care îl vom duce până la final și, indiferent cât de stufoasă este această birocraţie, nu voi ceda” , a precizat primarul localităţii Scundu, Mihai Blejan.

Astfel, Primăria comunei Scundu şi toate instituţiile subordonate acesteia: şcoala, dispensarul şi căminul cultural, nu vor mai fi afectate de creşterea tarifelor la energie electrică. Mai mult, majorarea preţurilor la energie va fi în favoarea administraţiei locale şi va aduce mai mulţi bani la bugetul comunei:

„Această investiţie este foarte importantă pentru comună, deoarece va asigura electricitatea folosită la şcoală, dispensar, primărie şi pentru iluminatul stradal şi astfel vom scăpa de facturile destul de mari la curent. Ne îndreptăm pe această componentă de energie verde, fiindcă se pune accent pe acest lucru şi devine din ce în ce mai importantă, iar pentru finanţarea acestui proiect vom identifica programele europene”, a precizat primarul localităţii Scundu, Mihai Blejan.

Primăria Scundu a depus la Agenţia Fondului de Mediu un proiect care vizează modernizarea iluminatului public. Proiectul constă în înlocuirea corpurilor de iluminat de pe drumurile principale. Acest lucru înseamnă aproximativ 300 de corpuri de iluminat cu leduri, valoarea investiţiei ridicându-se la suma de un milion de lei: „Unul dintre avantajele proiectului este că vom plăti mai puţin pentru iluminatul public stradal. Dacă bugetul ne va permite, vom continua această investiţie cu fonduri proprii. Cert este că, prin acest proiect, valoarea facturii se va reduce undeva la jumătate. Un alt avantaj este cel al calităţii iluminatului stradal public”, a precizat primarul localităţii Scundu, Mihai Blejan.

Primarul localităţii Scundu are un proiect în valoare de un milion de euro pentru modernizarea drumurilor de tarla din comună, iar documentaţia este depusă la AFIR, în vederea accesării fondurilor europene.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *