Elevii din Mihăeşti ar putea primi din toamnă o masă caldă
Binecunoscutul program „Laptele şi cornul” se va transforma din această toamnă într-o masă caldă pentru toţi elevii din localitatea Mihăeşti. Beneficiari vor fi copiii care urmează cursurile şcolii gimnaziale din localitate:
„În localitate funcţionează două şcoli, una în satul din satul Măgura şi cealaltă în satul Buleta, iar din toamnă toţi copiii vor primi o masă caldă, pe care o vom duce în regim de catering. Demersurile pentru demararea acestui proiect sunt ale directorul Şcolii Gimnaziale din Mihăeşti, Cristina Pleşa, pe care o susţinem în toate atunci când este vorba despre iniţiativele legate de şcoală. Prin această acţiune se va sprijini mult mai mult actul educaţionale”, a declarat primarul comunei Mihăeşti, Constantin Bărzăgeanu.
La Mihăeşti s-au atras noi fonduri de la Ministerul Educaţiei pentru construirea din temelii a celei de-a treia grădiniţă
În această perioadă a fost emis ordinul de începere a lucrărilor de construire a grădiniţei în satul Măgura, care va găzdui patru săli de grupă şi va avea o suprafaţă de 530 de metri pătraţi:
„Este a treia grădiniţă pe care o construiesc din temelii. În acest sens sunt foarte interesat ca toţi copiii noştri să aibă toate condiţiile. Am luat această hotărâre fiindcă în pandemie a trebuit să creăm condiţii, astfel încât copiii să aibă un anumit spaţiu, să păstreze o anumită distanţă, ceea ce am reuşit foarte greu. Cu fonduri de la Ministerul Educaţiei se va construi o nouă grădiniţă în curtea şcolii din satul Măgura, care va avea capacitatea pentru patru grupe: două grupe vor fi cu program prelungit, iar celelalte două vor fi cu program normal. Noi am avut o clădire veche pe care am demolat-o, fiindcă nu mai mergea cârpită, însemna bani aruncaţi. Prin urmare, decizia noastră a fost de a construi o nouă locaţie din temelii, care să corespundă normelor ISU”, a precizat primarul Constantin Bărzăgeanu.
Investiţii importante în infrastructura educaţională
La capitolul dezvoltare a infrastructurii educaţionale, în localitate s-au mai construit din temelii alte două grădiniţe moderne, cu fonduri europene şi guvernamentale. Noile locaţii au fost ridicate după un proiect tip la nivel naţional, cu spaţii generoase în sălile de curs. Totodată, „micuţii” beneficiază de mobilier, jucării şi materiale didactice, iar în curtea exterioară, datorită primarului, este amenajat un adevărat „rai al copilăriei”, un minunat spaţiu de joacă.
Proiectul locaţiilor s-a concretizat în urma zecilor de drumuri bătătorite de primar în primul mandat pe la uşile ministerelor, deoarece copiii din satele Govora şi Buleta nu aveau grădiniţă. Astăzi, ambele locaţii sunt mândria primarului:
„Fiecare proiect este important pentru mine, pentru fiecare în parte pun suflet. La fiecare unitate de învăţământ am pus flori, steaguri, bannere, camere de supraveghere interioară şi exterioară şi sunt racordate la utilităţi. Am făcut toate aceste lucruri cu scopul de a-i atrage pe copii şi, cred eu, am reuşit să-i determin pe părinţi să înţeleagă de ce am făcut aceste modernizări”, a mai precizat primarul Constantin Bărzăgeanu.
În această perioadă se pregătesc şcolile pentru noul an şcolar. S-au schimbat centrale termice la toate şcolile şi se lucrează la împrejmuirea şi modernizarea curţilor şi se va construi un parc de joacă pentru „micuţi”. Tot în această perioadă s-au finalizat lucrările de construire a sălii de sport. Cu bani din bugetul local continuă asfaltarea drumurilor comunale, iar în satul Buleta se construieşte un pod.
Mai mult, prin PNI Anghel Saligny, primarul Constantin Bărzăgeanu a reuşit să atragă peste 18 milioane de lei pentru asfaltarea drumurilor comunale, amenajarea trotuarelor și a unei piste de biciclete paralel cu DN64, în satul Stupărei.