Proiect pentru construirea unei creşe, la Guşoeni

Primarul comunei Guşoeni, Nicolae Concioiu, şi-a propus şi va face tot posibilul pentru a putea construi o creşă în comună, având în vedere necesitatea unei instituţii de acest fel în zonă.

70 de copii antepreşcolari sunt în total în zonă şi nu există nici o creşă. Aceste cifre l-au determinat pe primarul comunei să facă tot posibilul pentru construirea unei astfel de locaţii.

Pentru început, Primăria Guşoeni a depus o cerere de finanţare prin PNRR – componenta 15, pentru construirea creşei care va avea o capacitate de 40 de copii, iar terenul unde va fi construită creşa este situat lângă noua grădiniţă care s-a inaugurat anul trecut:

„Avem o cerere de finanţare depusă şi aprobată prin PNRR – componenta 15, avem şi terenul unde se va putea amplasa un astfel de obiectiv. În acest sens am încheiat un parteneriat cu primarii localităţilor vecine. S-a făcut un studiu în urma căruia a reieşit că nu există nici o creşă în zona Mădulari, Creţeni şi Suteşti. Există o singură creşă în Drăgăşani, dar nu are capacitata solicitată. În situaţia aceasta, s-a stabilit că localitatea Guşoeni îndeplineşte toate criteriile pentru construirea unei creşe. Mai mult, au fost deja depuse aproximativ 70 de cereri din partea părinţilor din întreaga zonă. Nu ne-am propus să fie o locaţie mare, va fi un proiect tip cu patru grupe de câte 10 copii, chiar dacă această clădire va fi construită pe o suprafaţă de 600 de metri pătraţi. Întotdeauna am fost adeptul susţinerii necondiţionate a învăţământului, dar nu am avut la îndemână mijloacele financiare necesare. Pe măsură ce au început să apară, le-am folosit cum am putut mai bine, şi aici vin şi remarc proiectul de reabilitare a Şcolii Gimnaziale”, a precizat primarul localităţii Guşoeni, Nicolae Concioiu.

Tot pe nişa de dezvoltare a educaţiei, la Guşoeni funcţionează o grădiniţă cu program prelungit, care s-a realizat cu bani guvernamentali, prin PNDL-2. Este o locaţie proiectată la standarde moderne, unde copiii îşi desfăşoară activitatea în condiţii de invidiat.

În prezent, în localitate se lucrează la introducerea sistemului de gaze naturale

În acest sens s-a reuşit introducerea conductei de gaz pe o lungime de 10 kilometri din cei 15 kilometri prinşi în proiect. În scurt timp, spune primarul, Transgaz va monta staţia de reglare şi măsurare a presiunii şi o să înceapă conectările pentru cei care doresc, pe tronsoanele unde s-a introdus conducta.

Apa şi canalizarea, un proiect în valoare de 18 milioane de lei, finanţat prin programul „Anghel Saligny”

O altă veste bună este faptul că, zilele trecute, prin programul Anghel Saligny, primarul a primit fondurile necesare pentru înfiinţarea reţelei de apă şi canalizare în toată localitatea, în valoare de 18 milioane de lei.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *