Proiect pentru construirea unei creşe, la Guşoeni

Primarul comunei Guşoeni, Nicolae Concioiu, şi-a propus şi va face tot posibilul pentru a putea construi o creşă în comună, având în vedere necesitatea unei instituţii de acest fel în zonă.
70 de copii antepreşcolari sunt în total în zonă şi nu există nici o creşă. Aceste cifre l-au determinat pe primarul comunei să facă tot posibilul pentru construirea unei astfel de locaţii.
Pentru început, Primăria Guşoeni a depus o cerere de finanţare prin PNRR – componenta 15, pentru construirea creşei care va avea o capacitate de 40 de copii, iar terenul unde va fi construită creşa este situat lângă noua grădiniţă care s-a inaugurat anul trecut:
„Avem o cerere de finanţare depusă şi aprobată prin PNRR – componenta 15, avem şi terenul unde se va putea amplasa un astfel de obiectiv. În acest sens am încheiat un parteneriat cu primarii localităţilor vecine. S-a făcut un studiu în urma căruia a reieşit că nu există nici o creşă în zona Mădulari, Creţeni şi Suteşti. Există o singură creşă în Drăgăşani, dar nu are capacitata solicitată. În situaţia aceasta, s-a stabilit că localitatea Guşoeni îndeplineşte toate criteriile pentru construirea unei creşe. Mai mult, au fost deja depuse aproximativ 70 de cereri din partea părinţilor din întreaga zonă. Nu ne-am propus să fie o locaţie mare, va fi un proiect tip cu patru grupe de câte 10 copii, chiar dacă această clădire va fi construită pe o suprafaţă de 600 de metri pătraţi. Întotdeauna am fost adeptul susţinerii necondiţionate a învăţământului, dar nu am avut la îndemână mijloacele financiare necesare. Pe măsură ce au început să apară, le-am folosit cum am putut mai bine, şi aici vin şi remarc proiectul de reabilitare a Şcolii Gimnaziale”, a precizat primarul localităţii Guşoeni, Nicolae Concioiu.
Tot pe nişa de dezvoltare a educaţiei, la Guşoeni funcţionează o grădiniţă cu program prelungit, care s-a realizat cu bani guvernamentali, prin PNDL-2. Este o locaţie proiectată la standarde moderne, unde copiii îşi desfăşoară activitatea în condiţii de invidiat.
În prezent, în localitate se lucrează la introducerea sistemului de gaze naturale
În acest sens s-a reuşit introducerea conductei de gaz pe o lungime de 10 kilometri din cei 15 kilometri prinşi în proiect. În scurt timp, spune primarul, Transgaz va monta staţia de reglare şi măsurare a presiunii şi o să înceapă conectările pentru cei care doresc, pe tronsoanele unde s-a introdus conducta.
Apa şi canalizarea, un proiect în valoare de 18 milioane de lei, finanţat prin programul „Anghel Saligny”
O altă veste bună este faptul că, zilele trecute, prin programul Anghel Saligny, primarul a primit fondurile necesare pentru înfiinţarea reţelei de apă şi canalizare în toată localitatea, în valoare de 18 milioane de lei.