Piaţa agroalimentară a fost inaugurată  de „Ziua Comunei Drăgoeşti”

Cea de-a XI-a ediție a Zilei Comunei  Drăgoeşti a revenit cu numeroase surprize pentru localnici, duminică, 15 august, când în calendarul creştin ortodox s-a sărbătorit Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Marie Mare, aşa cum mai este cunoscută această sărbătoare în popor

Toţi participanţii, care au ales să vină la Drăgoeşti de Sfântă Maria Mare, s-au putut bucura de un program artistic și sportiv organizat în detaliu de administraţia locală.

Programul manifestărilor a început de la orele dimineții cu activități sportive, unde şi-au da concursul elevii Şcolii Gimnaziale I-VIII de la Drăgoești,  Galicea și Olanu.

Primăria a deschide porţile pieţei agroalimentare care a fost construită de administraţia locală cu fonduri europene prin Asociaţia Grup Local pentru Pescărie Durabilă (FLAG Delta).

La inaugurare a participat și președintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin  Rădulescu, alături de constructor,  localnici, consilieri locali şi personalităţi din viaţa politică şi administrativă a judeţului.

Piaţa Agroalimentară din Drăgoeşti a fost sfințită de un sobor de preoţi iar primarul, președintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin  Rădulescu, şi constructorul au tăiat panglica tricoloră.

Primarul comunei Drăgoeşti, Gheorghe Melente: „”Președintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin  Rădulescu,  ne-a promis că ne va ajuta în continuare”

În discursul său, primarul comunei Drăgoeşti, Gheorghe Melente, a salut prezenţa oficialităţilor judeţene care au dat curs invitaţiei, dar şi localnicilor care şi-au făcut timp să participe le momentele festive , subliniind importanţa investiţiei şi mulțumindu-i președintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin  Rădulescu, pentru sprijinul acordat:

„” Vă mulţumesc pentru prezentă tuturor,  în mod special președintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin  Rădulescu.   Fac această precizare deoarece  pentru orice proiect cu fonduri guvernamentale sau europene atrase,  cofinanţările vin de la Guvernul României sau de la Consiliul Judeţean.  Cu această ocazie, transmit cu drag  faptul că bani necesari  cofinanţării pentru piaţă au venit din partea  Consiliului judeţean Vâlcea, în special a preşedintelui Constantin Rădulescu,  cu care am purtat multe discuţii  şi ne-a promis că ne va ajuta în continuare. Eu cred că acest obiectiv va aduce un plus valoare localităţii noastre.  Anunţ cu această ocazie că tot prin FLAG  mai avem un proiect de peste 200 de mii de lei pentru amenajarea unui parc în această zonă”, primarul comunei Drăgoeşti, Gheorghe Melente.      

Președintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin  Rădulescu: „” Este o zi importantă, cu o investiţie de peste 240 mii de euro”

La rândul său președintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin  Rădulescu,  omul care a acordat atenție și sprijin autorităților din Drăgoeşti, a adresat cuvinte de apreciere pentru eforturile depuse de administraţia locală:

„Este o zi importantă, cu o investiţie de peste 240 mii de euro. Se fac lucruri frumoase, la Drăgoeşti şi pe toată această vale unde ştiţi că s-a pus la punct drumul judeţean. Îl felicit pe domnul primar şi echipa primăriei pentru faptul că au atras încă vreo 9 milioane de lei  prin PNI „Anghel Saligny”. Este o investiţie la care va contribui şi Consiliul Judeţean, aşa cum spunea domnul primar, în limitele bugetului aprobat  de Guvern  cu acea parte de cofinanţare”,  președintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin  Rădulescu

În semn de apreciere, președintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin  Rădulescu, i-a dăruit primarului o icoană cu Fecioara Maria

Un lucru este cert, la Drăgoeşti, odată ce piaţa va intra în circuitul comercial al legumicultorilor, aici se vor găsi produse bio, direct din grădinile gospodarilor şi, cu siguranţă, datorită calităţii produselor, se va duce vestea. Clădirea pieţei este destul de generoasă, sunt compartimente pentru legume, carne, peşte şi lactat

De la orele 17.00 s-a dat startul distracției, iar muzica, dansul și voia bună au  fost la loc de cinste

Momentul mult aşteptat de localnici a fost concertul de muzică populară susţinut de Lory Boranescu şi Marcela Fota. Pe scena amplasată în zona stadionului comunal au mai concerta Costel  şi Dragos Chinea, Dan Albulescu, Maria Bădilă Irimia şi Cosmin Scheanu.

La miezul nopții, pentru cei care  au ales să petreacă la Drăgoeşti, a fost pregătit un spectaculos foc de artificii.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *