SCM Rm. Vâlcea va juca în Liga a IV-a și va avea ca obiectiv promovarea

SCM Rm. Vâlcea a primit confirmarea din partea AJF Vâlcea că va juca în sezonul viitor al Ligii a IV-a.

Noua echipă de seniori din Zăvoi înființată în această vară are un colectiv tehnic numeros, condus de Gabi Mangalagiu, alături de care mai sunt Mitică Teleșpan, Marius Pufu, Cristi Lazăr, Cristi Bora și Dragoș Geantă.

SCM a realizat primele transferuri pentru echipa de seniori: Claudiu Trașcă, Nicolae Roșianu, George Neacșu (toți de la Minerul Costești), Mihai Vlădulescu (Avrig), Răzvan Gherguș (Budești), Leonard Săraru, Ioan Săraru (ambii CS Mădulari), Radu Georgescu (Flacăra), Grigore Ceapă (Dăești). Sunt discuții avansate și pentru venirea lui Alexandru Diaconescu, care a evoluat sezonul trecut tot la Costești. Dintre juniorii din pepiniera proprie care fac pasul la echipa mare se numără: Abănăriței, Banciu, Bloțu, Ionescu, Lazăr, Manafu, Neamu, Orbișor, Rotaru, B. Stănescu, S. Stănescu, Tătaru sau Turcu.

Șeful secției de fotbal de la SCM, Jean Turmacu a anunțat că echipa va încerca promovarea în Liga a III-a încă din sezonul care urmează. ”Obiectivul este promovarea în Liga a III-a încă din primul an. Jucătorii noștri beneficiază de cele mai bune condiții de pregătire din județ, fac câte 5 antrenamente săptămânal. Dorim ca această echipă să reprezinte o rampă de lansare pentru tinerii jucători din cadrul clubului, iar antrenorii sa găsească liantul potrivit pentru a realiza simbioza între jucătorii cu experiență și cei tineri. Le mulțumesc celor care au ales să se alăture proiectului nostru și asigurăm iubitorii fotbalului din Râmnicu Vâlcea că vor avea motive de bucurie și vor beneficia de un spectacol fotbalistic de calitate în fiecare weekend. În timpul scurt până la începutul campionatului încercăm să găsim cât mai mulți parteneri care să se alăture proiectului nostru” a declarat Jean Turmacu.

SCM va disputa următoarele jocuri amicale miercuri, cu Universitatea Craiova 2 (ora 11.00) și în aceeași zi cu Chimia (ora 18.00), ambele jocuri fiind programate în Zăvoi.

Clubul din Zăvoi este singurul din Vâlcea clasificat de FRF și a ocupat recent locul 35 în topul general al academiilor de juniori din țară, clasament întocmit de Federația Română de Fotbal și un meritoriu loc 7 într-un clasament general al cluburilor care au doar activitate de copii și juniori. Astfel, echipa de seniori nou înființată este un pas normal în evoluția clubului și a tinerilor jucători. Peste 300 de copii legitimați se antrenează la Baza Sportivă 1 Mai din Zăvoi, pe terenul de iarbă și pe cel sintetic, unde beneficiază în mod gratuit de instruire, echipamente și competiții.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *