Virgil PÎRVULESCU: „Asta este marea noastră problemă în oraș: tătucii”

Virgil Pîrvulescu, viceprimarul Râmnicului este total dezamăgit de modalitatea de gestionare a orașului practicată de administrația Gutău și este de părere că actualul primar îi taxează suplimentar pe oamenii simpli din oraș prin tot felul de metode pentru că municipalitatea nu a mai reușit în ultima perioadă să acceseze împrumuturi care să fie direcționate spre lucrări cu care deja ne-am obișnuit în oraș.   

Impact real: Care este stadiul proiectului pentru înființarea unui after-school?

Virgil PÎRVULESCU: După ce am depus toată documentația la primărie din punct de vedere al Codului Administrativ, compartimentele de specialitate din aparatul primarului trebuie să își dea avizul pozitiv sau negativ. Până în momentul de față nu au comunicat absolut niciun aviz referitor la proiectul de hotărâre pe care noi l-am depus. Urmează ca săptămâna aceasta să fac o adresă către aceste compartimente funcționale și să îmi comunice stadiul analizării proiectului de hotărâre privind crearea acestui after-school și, în funcție de răspunsurile primite să acționez ca atare, în conformitate cu prevederile din Codul Administrativ. Sincer, cred că răspunsul va fi negativ, pentru că am văzut atitudinea primarului și faptul că aparatul de specialitate nu iese din cuvântul primarului. Nu îi interesează ce spune legea, nici ce vor cetățenii. Este acea atitudine de a respecta cuvintele șefului și cu asta basta.

Impact real: De ce credeți că aveți atâta dificultate în a implementa un proiect benefic pentru copiii din municipiu ?

Virgil PÎRVULESCU: România, în atâția ani de când s-a întâmplat Revoluția din 1989 a fost obișnuită cu tătuci. Tătuci care pot să facă orice vor ei în țara noastră și niciodată nu este binevenită o altă părere care poate fi mai bună. Mircia Gutău, de când este primarul acestui oraș niciodată nu a avut un oponent care să vină cu argumente și cu prevederi legale care pot să conducă la o dezvoltare a orașului și, implicit, la bunăstarea populației. Noi ne-am obișnuit și dacă mergeți pur și simplu prin oraș să discutați cu marea majoritate a populației, sunt total dependenți de deciziile primarului. Ne este frică, ne este teamă. În atâția ani de la revoluție cetățenilor din oraș le este teamă. De ce le e teamă? De drobul de sare, de faptul că orașul nostru poate fi gestionat altfel? Putem să facem lucrurile de așa manieră încât să ne bucurăm cu toții și să nu mai fie suspiciuni de fraudă, însă ne este frică. Asta este marea noastră problemă în oraș: tătucii. Nu vorbim de toată populația, dar câtorva le plac împărații și sunt persoane care acceptă și un covrig la schimb pentru un vot la alegeri.

Impact real: Un partid necunoscut a distribuit flyere pentru a vă face opoziție în legătură cu un vot din Consiliul Local. Ați aflat cine se află în spatele acestei acțiuni și care a fost motivul?

Virgil PÎRVULESCU: Am atât de multe lucruri de făcut în viața asta și atât de multe obiective de îndeplinit încât mizeriile de genul acesta nu mă interesează. De cine sunt făcute? Foarte simplu. Unde sunt făcute? Foarte simplu. Am învățat ceva, în acești doi ani de când sunt în politică: am învățat că trebuie să privesc înainte și că, de fapt, obiectivele mele sunt altele. Se spune să nu intri în cocină cu porcii pentru că te vor mânca. Gesturi de genul acesta sunt specifice unor oameni needucați, unor oameni care simt că le fuge pământul de sub picioare și că pierd puterea de la zi la zi. Sunt extrem de afectați de faptul că cetățenii municipiului Râmnicu Vâlcea reacționează negativ la toate inepțiile pe care le lansează în mediul public. De asemenea, sunt foarte supărați că nu pot să mai aibă acces la ceea ce înseamnă înstrăinarea de terenuri, la achiziția de terenuri care să fie urmate de împrumuturi la bănci, cu împrumuturi care să fie plătite de cetățeni, asta îi deranjează foarte mult și atunci este logic să adopte un astfel de comportament.

Impact real: Există un motiv pentru care nu ați făcut parte din echipa de discuții la dezbaterea publică organizată de PNL Vâlcea despre legea educației?

Virgil PÎRVULESCU: Am fost prezent în ultimul rând din sală, am stat lângă profesori și mi-am propus să ascult comentariile lor. Nu am fost pe scenă pentru că deciziile legislative aparțin senatorilor și deputaților. Nu am primit o invitație și oricum, cred că doar senatorii și deputații sunt delegați să ducă mai departe ideile propuse. Probabil că data viitoare o să se facă o dezbatere publică și o să întrebe și cetățenii orașului, pentru că sper că de aici înainte senatorii și deputații PNL Vâlcea ar trebui să se transforme în adevărații soldați ai județului. Nu trebuie să fie pe post de cărători de corespondență, ci pe post de rezolvatori de probleme. Acesta este dezideratul meu, pentru asta am intrat în politică și de aceea am spus că, în momentul în care îți promovezi în Parlament colegi de partid, colegii respectivi nu sunt șefii nimănui. Colegii respectivi sunt cei care merg acolo și se zbat pentru a rezolva problemele comunității de unde provin. Se pare că a fost nevoie de 2 ani să se trezească un pic la realitate. Totuși, mai bine mai târziu decât niciodată, din punctul meu de vedere. Este un pas bun, și am să particip la toate aceste discuții. Când o să vină momentul vom discuta și despre problemele administrative ale orașului, când o să se lanseze o discuție de genul acesta.

Impact real: Relația dintre Organizația Municipală PNL și Organizația Județeană PNL s-a mai solidificat în ultimul timp?

Virgil PÎRVULESCU: Suntem membri ai aceluiași partid, dar cred că viziunea diferă. Cumva eu am spus-o și o repet: n-am intrat în politică să fac bani, n-am intrat în politică să îmi capăt nu știu ce poziție în societate, ci am intrat pentru că experiența mea, principiile și educația mă pun în situația în care să mă lupt ca lucrurile să fie mai bune în orașul unde locuiesc și eu. La nivel de județ politica este cea care s-a făcut și în ultimii 30 de ani. O politică oarecum similară și cu a celorlalte partide. Eu nu mă regăsesc la genul acesta de politică, nici eu și nici colegii mei. De asta îmi este atât de drag de colegii mei, pentru că, deși în public se vede o unitate de nezdruncinat vreau să vă spun că în spate avem dezbatere, și nu există acel tătuc de care vă povesteam mai devreme. Noi adoptăm deciziile conform majorității din cadrul organizației. Eu nu sunt afectat de virusul acesta al politicii vechi, văd nemulțumirea oamenilor. Oricum ar fi, facem parte din același partid și trebuie să ne respectăm. Este în regulă dacă avem opinii diferite, asta înseamnă progres, civilizație și democrație. Cui nu îi convine este liber să plece. PNL trebuie să devină un partid viu, nu o simplă adunare.

Impact real: În calitate de viceprimar există angajați ai primăriei cu care vă înțelegeți bine și puteți lucra împreună?

Virgil PÎRVULESCU: Vreți să vă spun ceva? Nu am întâlnit în ultima perioadă angajați ai primăriei care să nu conlucreze cu mine. Numai că și ei, ca și mine, se lovesc de refuzul primarului și doar ridică din umeri, spunând că le pare rău că nu îi lasă sau pentru că le este teamă că vor fi dați afară. Sunt genul de oameni care se tem pentru locul lor de muncă. Vorbesc despre cei cu care am discutat eu, nu stau să discut cu șefimea, ci doar cu oamenii simpli din instituție. Pe această cale vreau să le mulțumesc celor care încearcă să lucreze și care încearcă să dea curs solicitărilor mele.

Impact real: Judecând după deciziile guvernului din ultimele luni, încă susțineți alianța dintre PSD și PNL?

Virgil PÎRVULESCU: Eu nu am fost niciodată în această alianță, formată din PSD și PNL, însă România ar avea nevoie de stabilitate din mai multe motive naționale și internaționale. Politica din ultimele luni îmi ridică mari semne de întrebare, dacă sunt oameni care au capacitatea de a gestiona finanțele României. Sunt extrem de dezamăgit de modificările la Codul Fiscal. Sunt extrem de dezamăgit de faptul că sumele de bani împrumutate le ducem pe pomeni electorale și nu generăm investiții. Sunt extrem de supărat pentru că acești bani, care au venit în România trebuiau duși pe zona de investiții care să genereze la rândul lor plus valoare de impozite și taxe la bugetul local. Sunt extrem de supărat pentru că, după doi ani de pandemie în care instituțiile doar au consumat nu am fost în stare să facem o reformă. Nu am văzut un act normativ care să mă ducă în zona de confort pentru ca, atunci când stau de vorbă cu oamenii care știu cum se fac banii să îi simt mulțumiți. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *