Flacăra câștigă cu Costești și merge în turul II al cupei

Flacăra Horezu s-a calificat în turul 2 al Cupei României, după victoria de azi, 2-0 pe Brothers Sport Hub cu Minerul Costești.

Horezu a primit o replică neașteptat de solidă de la Minerul Costești, echipă care și-a încropit în ultimele zile un lot pentru acest meci, înregistrând și jucători de la minifotbal. Costești va primi zilele viitoare un loc la Liga a III-a și se pregătește de alte transferuri, urmând a renunța la o parte din jucătorii care au fost aduși doar pentru meciul de azi.

Cu mulți jucători de calitate veniți în această vară, Horezu a deschis scorul în minutul 24 cu noroc, când o degajare l-a lovit pe Zamfirescu și a ricoșat în poartă. R. Dinu a fost aproape de gol în minutul 39, dar reluarea sa cu capul a lovit bara.

După pauză, Costești a fost și ea periculoasă în câteva rânduri, dar nu a concretizat șansele avute. Din minutul 73, Horezu a jucat în inferioritate, Mocioacă fiind eliminat pentru fault în postură de ultim apărător la Neacșa. În minutul 86, pe o contră rapidă, Trașcă a scăpat singur pe flancul stâng și a punctat pentru 2-0, care a fost și scorul final.

Antrenorul-jucător de la Horezu, Adrian Popa spune că important este să reconstruiască o echipă puternică. ”Nu a fost deloc ușor, dar este important că am câștigat și nu am luat gol. Lucrăm la relațiile de joc, am avut și absențe, dar sperăm să fim toți și să creștem ca nivel al jocului. Mereu am avut jocuri grele cu Costești, mereu se motivează, bravo lor că au făcut un joc bun. Ne dorim să creștem, să construim și vrem să acumulăm puncte”.

Minerul Costești – Flacăra Horezu 0-2 (0-1)

Au marcat: Zamfirescu – autogol min. 24, Trașcă min. 66

Minerul Costești: M. Vlădoi – I. Marian, Nicolaescu, Zamfirescu, Enache – Toanță, Gruinea – D.Negoiță, Neacșa, Tisanu – C. Popa. Au mai jucat: I. Iordache, D. Chiriță, Sbîrnea, Mărăcine, Croitoru.

Flacăra: Păușescu – Stanciu, Pintilie, Mocioacă, Ivan – Cioinac, Ov. Popescu – Ad.Popa, Precup, R. Dinu-Dobrescu. Au mai jucat: Trașcă, Habet, Ruican.

Alex Trașcă: ”Încercăm să prindem play-off-ul!”

Mijlocașul stânga Alexandru Trașcă a fost unul dintre puținii jucători din sezonul trecut care a rămas în Treapt. ”Ne-am calificat, am reușit și să marchez, a fost bine. Am făcut transferuri bune, cu jucători cu experiență, încercăm să facem treabă bună și să prindem play-off-ul. Pentru primul joc, Costești a arătat destul de bine. Nu se mai pune problema să retrogradăm, sezonul trecut au fost multe transferuri și nu a fost omogenitate. Vrem să mergem cât mai departe în cupă și în campionat să avem evoluții bune” a spus Alexandru Trașcă.

Edilul Nicolae Sărdărescu: ”Avem echipă foarte bună și vom fi o surpriză plăcută”

Edilul din Horezu, Nicolae Sărdărescu a susținut Flacăra din tribuna Stadionului Brothers Sport Hub și este mulțumit de noul lot, care calitativ este mult peste cel din sezonul trecut. ”Avem jucători foarte buni, dar avem nevoie de timp pentru omogenizarea echipei. Primăria Horezu a suplimentat banii și ușor, ușor, am reglat și datoriile din urmă, facem totul pentru oamenii din oraș, care iubesc fotbalul. În sezonul trecut am avut buget mare și rezultate foarte proaste, am fost dezamăgiți, acum însă vom vedea altă față a echipei! Adi Popa s-a întors și plecarea lui poate că a fost cauza pentru care ne-am dus în jos, el poate strânge echipa în jurul său. Avem echipă foarte bună și vom fi o surpriză plăcută în campionat”.

Primăria Horezu trebuie să reactualizeze devizul general la CNI pentru modernizarea bazei sportive, iar startul lucrărilor se lasă așteptat. ”Avem finanțare aprobată, avem demararea lucrărilor aprobată, totul depinde de CNI să scoată lucrarea la licitație” a mai spus edilul Nicolae Sărdărescu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *