Tabără națională de cercetași creștini, organizată în județul Vâlcea
Între 7 și 13 august, Grupul „Sfântul Francisc” Râmnicu Vâlcea – ACCR FSE a fost gazda taberelor naționale de cercetași creștini din acest an. Locația taberelor a fost în Munții Cozia, la Cabana Lotrișor. Acest grup face parte din Asociația Cercetașii Creștini Români, fiind afiliată la Federația Scutismului European.
Taberele de cercetași din această vară au fost organizate cu scopul de a marca 30 de ani de la înființarea Asociației Cercetașii Creștini Români. Totodată, are rolul de a marca renașterea mișcării cercetașilor după anii comunismului.
Cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la înființarea asociației, anul acesta s-au organizat tabere naționale. Astfel, în perioada 7-13 august, cercetașii, cercetașele, drumeții și călăuzele din București, Râmnicu Vâlcea, Oradea, Călărași, Pitești, Brezoi și Alba Iulia s-au întâlnit la Cabana Lotrișor. Taberele au fost momentul perfect pentru a forma noi prietenii și pentru a revedea prieteni mai vechi.
Taberele sunt încununarea activității de peste an. Cu cât anul este mai bogat in activități și in constanța prezenței și implicării noastre, cu atît taberele sunt mai reușite, iar noi suntem mai aproape de idealul Promisiunii, de a-l servi cât mai bine pe Dumnezeu, de a servi în societate și de a ne ajuta aproapele. Nu suntem cercetași doar in taberele de vară, ci și acasă, și in societate, si de-a lungul anului.
Asociația Cercetașii Creștini Români-FSE
Cercetașii au fost vizitați în timpul zilelor petrecute în pădure de către PS Mihai, episcopul greco-catolic de București. Clericii Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice, sunt unii dintre susținătorii frecvenți ai mișcării cercetașilor și își fac simțită prezența la aproape orice activitate a acestor tineri.
A fi cercetașă este un stil de viață în care ajuți, ești întotdeauna gata și servești în fața lui Dumnezeu, a Patriei, a Bisericii și a Europei. Vizita PS Mihai ne-a readus aminte de datoria cercetașului de a se conecta cu Dumnezeu și cu creația Sa. Spiritualitatea ocupă un loc de cinste în viața unei cercetașe, pentru că știm că nimic nu se poate realiza fără ajutorul și binecuvântarea lui Dumnezeu.
Akela, Grupul „Sfântul Francisc” din Râmnicu Vâlcea – Anca Milosteanu