Trei autobuze hibrid Mercedes – Benz vor circula pe străzile din Brezoi

Orașul Brezoi va avea transport public ecologic

La Brezoi au fost achiziţionate trei autobuze hibrid în cadrul unui proiect cu fonduri europene, şi acestea urmează să deservească transportul public din localitate.

„”Astăzi a avut loc livrarea celor 3 autobuze hibrid, achiziționate ȋn cadrul proiectului finanțat prin Regio – Programul Operațional Regional 2014-2020 – axa prioritara 3, iar furnizorul a asigurat inclusiv serviciile de instructaj pentru şoferi. Considerăm că a meritat aşteptarea, iar după ȋnmatricularea permanentă şi finalizarea formalităților ARR, vă veți putea bucura de 4 curse zilnice Cornet – Brădişor şi retur, gratuite pentru elevi, subvenționate pentru alte categorii şi la un cost integral modic, mult inferior costurilor financiare şi de mediu asociate transportului cu taxi sau cu autoturism personal. Pe lângă înlesnirea deplasării şi creşterea accesibilității, existența unui sistem de transport public urban ȋn Brezoi ȋndeplineşte şi o funcție turistică, traseul fiind nu doar unul foarte util pentru deplasările necesare rutinei zilnice, ci şi unul plăcut de parcurs, cu potențial pentru activitățile de timp liber.  Ne bucurăm că putem ȋmpărtăşi cu dumneavoastră acest succes al administrației locale, care vă este destinat ȋn totalitate şi vă aşteptăm curând la bord”,   a precizat primarul oraşului Brezoi, Robert Schell.

Proiectul a inclus construirea a 12 kilometri de pistă de biciclete, achiziţionarea a trei autobuze hibrid pentru transportul local, amenajarea unei staţii de încărcare electrice şi a unui depou pentru autobuze, construirea unui pod ornamental foarte frumos, dar şi asfaltarea unor străzi a căror lucrări s-au finalizat.

Cu ocazia aceasta s-au modernizat străzile din satul Golotreni şi satul Păscoaia iar  pista de biciclete amenajată de la Gara Lotru în satul Golotreni până în satul Păscoaia este atracţia turiştilor.

Autobuzele urbane, foarte importante pentru comunitate, vor fi folosite pentru traficul local şi pentru transportul copiilor la şcoală. Proiectul, în valoare de 3,5 milioane de euro s-a derulat cu fonduri europene atrase în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020 pentru „Mobilitate urbană durabilă în oraşul Brezoi”.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *