De la #fărăGUTĂU la #facemceampromis | Unanimitate la proiectul despre îmbunătățirea sistemului de iluminat în Râmnicu Vâlcea, dar liberalii nu se abțin de la întrebări

Unul dintre proiectele importante aprobate la ședința de Consiliu Local din Râmnicu Vâlcea în data de 18 august a fost ”Creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public din municipiu” prin care s-a aprobat documentația tehnico-economică. Valoarea totală a acestui proiect este de 4.927.590,72 lei cu TVA.

Scopul Programului îl reprezintă îmbunătăţirea calităţii mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin utilizarea unor corpuri de iluminat cu surse LED care să determine o eficienţă energetică ridicată şi poluare luminoasă minimă. Totodată, obiectivul programului vizează modernizarea sistemelor de iluminat public prin înlocuirea corpurilor de iluminat existente având un consum ridicat de energie electrică cu corpuri de iluminat cu surse LED, completarea sistemului de iluminat public existent cu corpuri de iluminat cu surse LED (în situaţiile în care stâlpii de pe tronsonul respectiv nu sunt echipați cu corpuri de iluminat sau acestea sunt deteriorate/nefuncţionale), extinderea sistemului de iluminat existent, precum și achiziționare și instalarea sistemelor de telegestiune aferente obiectivelor de investiții.” motivează Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea în proiectul de hotărâre adoptat.

Virgil Pîrvulescu pune problema normelor de legalitate, USR de acord cu Gutău

La acest proiect de hotărâre, partidele USR/PSD/PER/PNL au votat favorabil, însă consilierii PNL nu s-au abținut de la întrebări despre legalitatea proiectului. Motivul invocat de viceprimarul PNL, Virgil Pîrvulescu, într-o emisiune live de la canalul de televiziune Antena 3 Vâlcea, este că proiectul nu ar îndeplini toate normele de legalitate:

Această ședință extraordinară a fost convocată pentru data de 18 august pentru că în data de 19 era termenul limită de depunere a documentației la Ministerul Mediului pentru această reabilitare a iluminatului stradal.

Faptul că prin această ședință s-a abrogat o hotărâre de Consiliu Local luată în luna ianuarie, prin care erau demarate aceste lucrări, mi-a pus semne de întrebare asupra legalității și, motiv pentru care, în timpul ședinței l-am întrebat pe domnul primar dacă, pentru respectivele lucrări care sunt preconizate a fi finanțate de către Ministerul Mediului pe cele 67 de străzi, sunt deja efectuate lucrări de construcții și instalare. Dumnealui, un pic în impas, a spus că nu sunt executate.

În cazul acesta, în cazul în care sunt deja executate lucrări pentru acea hotărâre din ianuarie, iar plăți s-au făcut deja de la bugetul local, cum vor fi ele justificate în contabilitate?

Viceprimarul PNL, Virgil Pîrvulescu.

Între timp, viceprimarul USR Andrei Gheorghiu își continuă campania de imagine #facemceampromis pe Facebook, arătând proiectele pe care le-a aprobat împreună cu Mircia Gutău. Totuși, tot din campania electorală de acum 2 ani de zile, făcea parte și mesajul #fărăgutăuajungemdeparte. Ironic, cei doi au ajuns să aprobe proiecte împreună.

În cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Local de ieri, 18 august, a fost aprobat un nou proiect care vizează creşterea eficienţei energetice a infrastructurii de iluminat public din Municipiul Râmnicu Vâlcea!

👉 Astfel, prin intermediul acestui program, se urmăreşte îmbunătăţirea calităţii mediului, reducându-se emisiile de gaze cu efect de seră datorită utilizării corpurilor de iluminat cu surse LED, precum şi eficientizarea consumului de energie electrică.

⚡ De asemenea, proiectul prevede şi modernizarea sistemelor de iluminat public prin înlocuirea corpurilor de iluminat existente, dar al căror consum energetic este unul ridicat, precum şi completarea sistemului existent în zonele unde fie nu există corpuri de iluminat fie sunt nefuncţionale sau aflate în stadiu de deteriorare.

🌳 Râmnicu Vâlcea se află în topul celor mai puţin poluate oraşe din România şi intenţionăm ca acest lucru să rămână la fel şi în anii următori, astfel că prin măsurile luate şi proiectele elaborate Râmnicul va fi o oază de aer curat pentru cetăţeni.

⚡ În contextul creşterii preţului la energie electrică, identificarea soluţiilor de eficientizare a consumului se află în fruntea listei de priorităţi pe care le avem în perioada următoare.

Viceprimarul USR, Andrei Gheorghiu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *