Proiectul depus de Primăria Milcoiu a primit finanțare prin PNI „Anghel Saligny”

Proiectul de asfaltare care cuprinde mai multe drumuri comunale din Milcoiu, depus de primărie în vederea obținerii unei finanțări prin programul Anghel Saligny, a fost aprobat. Drept urmare, Primăria a primit peste 5 milioane lei, bani care, așa după cum spune primarul Daniel Muşat, vor fi folosiți pentru asfaltarea și modernizarea mai multor drumuri din localitate: 

„Un proiect important pentru cetățenii comunei este cel care prevede asfaltarea ultimelor trei drumuri care au rămas nemodernizate, însumând o lungime de 3,5 kilometri”, ne-a declarat primarul din Milcoiu, Daniel Muşat.

Aceste proiecte vin în completarea unor investiții pe care Primăria Milcoiu le derulează deja: „În prezent se lucrează la extinderea sistemului de apă în satul Șuricaru, fiind singura zonă din sat care nu era branşată la conducta de apă. Această investiţie se realizează cu bani din bugetul local. Iniţial, proiectul acesta, de branşare a satului Șuricaru la reţeaua de apă a fost depus la CNI, dar care de ani de zile a zăcut în sertarele companiei. Am făcut economii şi anul acesta am reuşit să executăm investiţia cu bani de la buget”, ne-a declarat primarul din Milcoiu, Daniel Muşat. Primarul spune că sistemul de apă şi canalizare va fi predat către Apavil în vederea administrării.

Primarul localităţii Milcoiu, Daniel Muşat: „Proiectul nostru tot în sertarele CNI este”

Primarul localităţii Milcoiu, Daniel Muşat este supărat fiindcă, de câte ori se interesează de soarta proiectului, cei de la Compania Națională de Investiții solicită reactualizarea documentelor. În tot acest timp, administraţia locală a răspuns periodic la zeci de clarificări transmise de CNI, a actualizat documentaţii, a refăcut schiţe şi devize, iar drumurile la Bucureşti au fost nenumărate, ajungând într-un final la refacerea întregului proiect. Într-un cuvânt, primarul se confruntă cu tergiversări fără rost şi amânări care, de cele mai multe ori, nu au avut nici o soluţionare: 

„De ani buni bat drumurile la CNI şi nu rezolv nimic. Dar nu mă voi lăsa, dacă până acum au fost cu mine, pe rând, angajaţii acestei primării, următorul drum la Bucureşti pe care am să-l fac în această perioadă îl voi face împreună cu preşedintele PNL Vâlcea, Cristian Buican. Am mai spus: acest proiect zace în sertarele CNI de peste 3 ani. În tot acest timp, la CNI s-au schimbat 7 funcţionari şi fiecare îl lua la analizat, solicitând într-un final reactualizarea documentaţiei. Uite aşa, au trecut ani şi proiectul nostru tot în sertarele CNI este. În prezent este o nouă conducere care are noi idei, vom actualiza din nou documentațiile şi le vom transmite”, mai spune primarul localităţii Milcoiu, Daniel Muşat.    

Zeci de gospodării riscă să rămână izolate

În proiect sunt prinse lucrările de consolidare a întregii zone, începând de la apărări de maluri, construirea gabioanelor şi refacerea tuturor podeţelor care au fost măturate din cauza viiturilor. Investiţia este prioritară, deoarece terenul din zona respectivă o ia la vale la fiecare ropot de ploaie.

„Este un proiect vital pentru comunitatea din zonă deoarece, atunci când plouă, toată viitura inundă întreaga vale, a rupt podurile și mătură tot în cale. Din cauză că nu mai sunt poduri, atunci când nu plouă, oamenii din zonă pot să treacă prin albia răului. Documentaţia proiectului este întocmită pentru accesarea fondurilor pentru situaţii de urgenţă privind refacerea zonelor calamitate. S-au depus memorii peste memorii către Prefectură, s-au deplasat comisii peste comisii, cu toate acestea nimeni nu ia în serios problema comunităţii noastre”, a declarat primarul localităţii Milcoiu, Daniel Muşat.     

De fiecare dată situaţia şi bilanţul pagubelor produse de inundaţii este transmisă la Prefectură. Pentru a se putea circula pe drumul respectiv, primarul readuce periodic, prin mici lucrări, zona aproape de normalitate. Spune că toate acestea sunt doar cârpeli, dar pentru siguranţa comunităţii este nevoie de acest proiect destul de amplu, care, din păcate, încă zace în sertarele Companiei Naţionale de Investiţii.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *