Dăeștiul, chinuită de Cozia!

Favorită la câștigarea seriei, Viitorul Dăești s-a chinuit teribil cu nou promovata Cozia Călimănești, pe care a învins-o la limită, cu un gol venit spre final.

Dăeștiul câștigase detașat cele două amicale cu Cozia jucate în această vară, 3-0 și 5-2, dar prima etapă din Liga a III-a a adus un joc între cele două echipe vâlcene mult diferit de pronosticuri. Antrenorul Coziei, Vasile Ilinca a stat în tribună, fiind suspendat, alături de Ștefan, Horumbă și Rădoi. Pe bancă a stat Andrei Vasile, conducărorul echipei. Și Dăești a avut absențe multe: Grecu, Iordache și Pițigoi (accidentați), Munteanu, Manole (suspendați), Saleh și Wilfred (probleme cu viza de ședere).

Cozia a avut o ocazie uriașă în minutul 9, când Mazilu a zguduit transversala porții gazdelor cu un șut violent din lovitură liberă de la 20 de metri. Dăeștiul a avut probleme mari la construcție și nu a reușit să își creeze ocazii multe în fața apărării ermetice a Coziei. Cioablă a avut o situație bună, dar a fost blocat în momentul șutului, iar Pîrvu a tras bine de la 20 de metri, dar Borz a respins greu.

Nici după pauză, Viitorul nu și-a revenit și oaspeții au mai avut o ocazie mare în minutul 57, când Zotică a scăpat singur pe contraatac, a tras, dar Lungu a salvat. Imediat, Bîrzan șutează la firul ierbii și Borz respinge. Apoi, atacantul Coziei, Sîrbu a părăsit terenul accidentat, cel mai probabil cu entorsă la gleznă.

Golul victoriei gazdelor a venit în minutul 82 pe o execuție de excepție a fundașului introdus la pauză, Marian Ghiță, care a marcat cu un voleu superb de la 16 metri!

Din minutul 87, Cozia a rămas în inferioritate, după ce Mazilu a văzut al doilea galben și a fost eliminat.  În concluzie, Dăeștiul a învins, a rămas cu punctele, dar evoluția a fost departe de o pretendentă la promovare. Urmează o săptămână grea pentru vulturi, care vor juca marți în cupă la Horezu și apoi vineri în deplasare la Alexandria.

 În schimb, Cozia, cu un lot subțire, care va lupta pentru salvare a arătat bine, însă trebuie să își tempereze protestele obișnuite la județ, care i-a adus deja multe suspendări. Cozia poate câștiga primul meci în Liga a III-a sâmbătă, când joacă acasă cu Universitatea Craiova II.

Viitorul Dăești – Cozia Călimănești 1-0 (0-0)

A marcat: Ghiță `82

Eliminări: Mazilu `88

Dăești: Lungu – Mălin, Pîrvulescu, Diaconescu, Samson (Ghiță `46) – Pîrvu, Anghelina – Vasile (Garcia `46), Nicula, Bîrzan (Pahama `62) – Cioablă (Fl.Costea `62). Antrenor: Călin Cojocaru

Călimănești: Borz – Proteasa, M. Chiripuș, Kelemen – Mazilu, Duca, Zotică, Bîrziche – Dobrin (Zamura `87), Al. Chiripuș (Ileana `87) – Sîrbu (Marinaș `77). Antrenor: Vasile Ilinca

Vasile Ilinca, mulțumit de defensivă

Antrenorul Coziei, Vasile Ilinca mai are de ispășit o etapă de suspendare, după cele două dictate de AJF Vâlcea la meciul de Supercupă cu Sparta. ”Am făcut faza de apărare extraordinar, trebuie să ne îmbunătățim faza de atac, să ne creăm mai multe ocazii. Am avut două ocazii mari, dacă dădeam gol….Nici Dăești nu a avut multe ocazii. La acest nivel este important să alergi” a spus Vasile Ilinca. Sârbu va lipsi probabil minim două săptămâni, după accidentarea suferită în acest joc. În zilele următoare, Cozia îl poate legitima pe Claudiu Ghighilicea, un atacant cu experiență, care ultima dată a evoluat la Simian.

Călin Cojocaru: ”Ne-am comportat ca niște amatori”

Tehnicianul Dăeștiului, Călin Cojocaru a acuzat faptul că nu a putut conta pe Saleh și Wilfred, care au avut probleme cu viza de ședere. ”În săptămâna dinaintea jocului ne-am comportat ca niște amatori și așa a jucat și echipa. Dacă nu este profesionism, nu poți merge la Liga a II-a, aștept mai mult de la toți oamenii din club. A fost cea mai proastă săptămână de când sunt la Dăești, sper să se îndrepte lucrurile, avem jucători de valoare, dar este nevoie ca toate lucrurile să meargă cum trebuie de la magazioner la președinte. Nu mă așteptam să fie atmosfera dinainte de meci, vrem să mergem la Liga a II-a, dar nu putem așa!” a spus Călin Cojocaru. Viitorul va juca marți, în cupă, la Horezu, cu Flacăra, în turul 2 al competiției.

Edilii și-au susținut echipele

La partida Dăești – Călimănești 1-0 au fost prezenți și primarii celor două localități, George Popolan și Florinel Constantinescu, car au urmărit meciul de la marginea terenului.

Primarul din Dăești speră ca Viitorul să meargă din nou la barajele de promovare. ”Mă bucur pentru cele trei puncte, niciodată nu semănă jocurile amicale cu cele oficiale. M-aș bucura să câștigăm mereu cu 1-0 și să ducem echipa acolo unde îi este locul unei formații a județului. A fost un joc strâns, bun. Acest scor, 1-0 ne permite să luăm punctele, nu se premiază altceva” a spus George Popolan.

Florinel Constantinescu crede că echipa sa trebuia să primească un penalty în finalul meciului, când Marinaș a căzut în careul gazdelor. ”Nu avem experiență la Liga a III-a, ne-au lipsit jucători, fără antrenor pe margine, a fost greu. Dăești a fost mai bună, are jucători cu experiență, dar cred că pe final nu am primit un penalty”  a  afirmat edilul din Călimănești.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *